Hozzávalók
-
300 ml passzírozott paradicsom
-
130 g cukkini
-
1/2 sárgarépa
-
70 g kápia paprika
-
130 g padlizsán
-
70 g sűrített paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
0,5 kávéskanál szárított oregánó
-
2 kávéskanál szárított bazsalikom
-
300 g darált hús
-
1 kisebb csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
2dl víz
-
olívaolaj
-
1-2 teáskanál nádcukor
-
1 csésze bulgur
Elkészítés
Petrezselymes húsgombóc paradicsomos “mindent bele” mártásban
Személyes kedvencem. A mártásba kerül cukkini, répa, padlizsán, kápia, passzírozott paradicsom és ebben fő meg a húsgombóc.
A menzás paradicsomos húsgombócnak egy felturbózott változata.
Amikor Marcell kisebb volt, a mártásból gyakran készítettem neki pürét. Imádta. Aztán volt, hogy egy kis hús is vagy bulgur is került bele. Neki szuper jó kis kombinált pürék születtek ebből a fogásból, elénk pedig egy finom és tartalmas ebéd került.
És ez a menü adja magát csak a kóstolásra szánt pürék elkészítésére is. Például cukkini, vagy padlizsán. Ha már úgy is felszeleteled őket, akkor miért ne készíthetnél mondjuk egy cukkini pürét.
Nincs más dolgod, csak egy lábast elő kapni, amiben a babának szánt cukkini adagot külön megpárolod. Vagy a padlizsánt. De készíthetsz egy cukkini-sárgarépa-bulgur vagy cukkini-sárgarépa-bulgur-húsos változatot is. Akár még padlizsánnal is kombinálhatod. Készíthetsz paradicsomos püréket is. És így tovább.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A zöldségeket tisztítsd meg, ízlés szerint szeleteld fel. |
2
Kész
|
A felszeletelt vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a kápia paprikát. Kavargasd együtt pár percig. Aztán dobd rá a cukkinit, padlizsánt, reszeld bele a sárgarépát és add hozzá a passzírozott paradicsomot is, kanalazd bele a sűrített paradicsomot, öntsd fel a vízzel. Szórd meg szárított bazsalikommal és oregánóval, tegyél rá egy fedőt és lassú tűzön kezd el főzni. |
3
Kész
|
Ha a baba püréjébe szeretnél rakni egy kis húst is, akkor egy keveset tegyél félre neki, majd egy száraz forró serpenyőben pirítsd meg. Félidőben forgasd át a húsgolyókat. |
4
Kész
|
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzd meg. (Én mindig szoktam bele rakni egy kávéskanál olívaolajat is.) |
5
Kész
|
A megfőtt mártásból szedd ki a babának szánt adagot, majd pürésítsd neki. Keverhetsz hozzá bulgurt és/vagy húst is. A maradék mártást ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Illetve én szoktam bele rakni egy vagy két csapott teáskanál cukrot is. Persze, ez el is hagyható. |