0 0
Petrezselymes húsgombóc paradicsomos “mindent bele” mártásban

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
300 ml passzírozott paradicsom
130 g cukkini
1/2 sárgarépa
70 g kápia paprika
130 g padlizsán
70 g sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
0,5 kávéskanál szárított oregánó
2 kávéskanál szárított bazsalikom
300 g darált hús
1 kisebb csokor petrezselyem
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
bors
2dl víz
olívaolaj
1-2 teáskanál nádcukor
1 csésze bulgur

Petrezselymes húsgombóc paradicsomos “mindent bele” mártásban

BULGURRAL

  • 40
  • 4 főre
  • Közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Petrezselymes húsgombóc paradicsomos “mindent bele” mártásban

Személyes kedvencem. A mártásba kerül cukkini, répa, padlizsán, kápia, passzírozott paradicsom és ebben fő meg a húsgombóc.
A menzás paradicsomos húsgombócnak egy felturbózott változata.

Amikor Marcell kisebb volt, a mártásból gyakran készítettem neki pürét. Imádta. Aztán volt, hogy egy kis hús is vagy bulgur is került bele. Neki szuper jó kis kombinált pürék születtek ebből a fogásból, elénk pedig egy finom és  tartalmas ebéd került.

És ez a menü adja magát csak a kóstolásra szánt pürék elkészítésére is. Például cukkini, vagy padlizsán. Ha már úgy is felszeleteled őket, akkor miért ne készíthetnél mondjuk egy cukkini pürét.
Nincs más dolgod, csak egy lábast elő kapni, amiben a babának szánt cukkini adagot külön megpárolod. Vagy a padlizsánt. De készíthetsz egy cukkini-sárgarépa-bulgur vagy cukkini-sárgarépa-bulgur-húsos változatot is. Akár még padlizsánnal is kombinálhatod. Készíthetsz paradicsomos püréket is. És így tovább.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A zöldségeket tisztítsd meg, ízlés szerint szeleteld fel.

2
Kész

A felszeletelt vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a kápia paprikát. Kavargasd együtt pár percig. Aztán dobd rá a cukkinit, padlizsánt, reszeld bele a sárgarépát és add hozzá a passzírozott paradicsomot is, kanalazd bele a sűrített paradicsomot, öntsd fel a vízzel. Szórd meg szárított bazsalikommal és oregánóval, tegyél rá egy fedőt és lassú tűzön kezd el főzni.

3
Kész

Ha a baba püréjébe szeretnél rakni egy kis húst is, akkor egy keveset tegyél félre neki, majd egy száraz forró serpenyőben pirítsd meg.
A maradék darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel és egy zúzott fokhagymával alaposan keverd össze. (Én a gombócokba nem szoktam sót meg borsot rakni.)A kezed segítségével formálja belőle diónyi nagyságú golyókat és tedd bele őket a paradicsomos mártásba. Fedő alatt főzd őket kb. 40 percet.

Félidőben forgasd át a húsgolyókat.

4
Kész

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzd meg. (Én mindig szoktam bele rakni egy kávéskanál olívaolajat is.)

5
Kész

A megfőtt mártásból szedd ki a babának szánt adagot, majd pürésítsd neki. Keverhetsz hozzá bulgurt és/vagy húst is.

A maradék mártást ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Illetve én szoktam bele rakni egy vagy két csapott teáskanál cukrot is. Persze, ez el is hagyható.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

zöld spagetti
előző
Zöld spagetti
Padlizsános csirke
következő
Padlizsános-Mozzarellás Sült Csirke
zöld spagetti
előző
Zöld spagetti
Padlizsános csirke
következő
Padlizsános-Mozzarellás Sült Csirke