0 0
Sült Gnocchi

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
600 g gnocchi
2 közepes méretű cukkini
6 db salátalevél
4 marék rukkola
reszelt parmezán
olívaolaj
1 teáskanál szárított zsálya
natúr görög joghurt
bors

Sült Gnocchi

ÉS JÓ SOK CUKKINI

  • 25
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sült Gnocchi és jó sok cukkini

Ebből csak is jó sülhet ki. Ami a legszebb az egészben, hogy egy laktató és finom comfort food a javából, ami biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését. Mi több, a legkisebb sem marad püré nélkül: cukkini-salátalevél és egy pici joghurt. Nálunk az egyik nagy kedvenc volt.

Kóstoljátok meg!

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A cukkinit tisztítsd meg, majd kockázd fel és 2 db felaprított salátalevéllel együtt kb. 12 perc alatt párold puhára. Miután elkészült, vedd ki a babának szánt cukkini adagot és a salátalevelet, majd készíts belőle pürét: egy botmixer segítségével párold puhára, majd keverj hozzá 1- 2 teáskanál natúr görög joghurtot.

2
Kész

Közben a gnocchit a csomagoláson feltűntetett utasítás szerint készítsd el. A sütőt melegítsd elő 260 fokra.

3
Kész

Vegyél elő egy serpenyőt, locsold meg egy kevés olívaolajjal, öntsd bele a maradék cukkinit, szórd meg a szárított zsályával (de használhatsz helyette bazsalikomot, oregánót vagy borsikafüvetis), egy kis sóval és borssal. *
Alaposan forgasd össze és pár percig kezd el pirítani. Végül forgasd bele a megfőtt gnocchit is.

4
Kész

Egy hőálló edényt vajazz ki. Öntsd bele a cukkinis gnocchidat. Szórd meg rezelt parmezánnal és tedd be az előmelegített sütőbe 15 percre.

Tálaláskor rakj rá natúr görög joghurtot.

* ha van egy kisebb gyerek is a háznál, akinek még nem szertnél sót és/vagy borsot adni, miután megsült a gnocchi, s már kiszedted a neki szánt adagot, magatoknak ízlés szerint utólag is meg tudjátok ízesíteni sóval és borssal.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Medvehagymás-Sajtos Kocka
előző
Medvehagymás-Sajtos Kocka
zöld spagetti
következő
Zöld spagetti
Medvehagymás-Sajtos Kocka
előző
Medvehagymás-Sajtos Kocka
zöld spagetti
következő
Zöld spagetti