Hozzávalók
-
600 g gnocchi
-
2 közepes méretű cukkini
-
6 db salátalevél
-
4 marék rukkola
-
reszelt parmezán
-
olívaolaj
-
1 teáskanál szárított zsálya
-
natúr görög joghurt
-
só
-
bors
Elkészítés
Sült Gnocchi és jó sok cukkini
Ebből csak is jó sülhet ki. Ami a legszebb az egészben, hogy egy laktató és finom comfort food a javából, ami biztosan mindenkinek elnyeri a tetszését. Mi több, a legkisebb sem marad püré nélkül: cukkini-salátalevél és egy pici joghurt. Nálunk az egyik nagy kedvenc volt.
Kóstoljátok meg!
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A cukkinit tisztítsd meg, majd kockázd fel és 2 db felaprított salátalevéllel együtt kb. 12 perc alatt párold puhára. Miután elkészült, vedd ki a babának szánt cukkini adagot és a salátalevelet, majd készíts belőle pürét: egy botmixer segítségével párold puhára, majd keverj hozzá 1- 2 teáskanál natúr görög joghurtot. |
2
Kész
|
Közben a gnocchit a csomagoláson feltűntetett utasítás szerint készítsd el. A sütőt melegítsd elő 260 fokra. |
3
Kész
|
Vegyél elő egy serpenyőt, locsold meg egy kevés olívaolajjal, öntsd bele a maradék cukkinit, szórd meg a szárított zsályával (de használhatsz helyette bazsalikomot, oregánót vagy borsikafüvetis), egy kis sóval és borssal. * |
4
Kész
|
Egy hőálló edényt vajazz ki. Öntsd bele a cukkinis gnocchidat. Szórd meg rezelt parmezánnal és tedd be az előmelegített sütőbe 15 percre. Tálaláskor rakj rá natúr görög joghurtot. * ha van egy kisebb gyerek is a háznál, akinek még nem szertnél sót és/vagy borsot adni, miután megsült a gnocchi, s már kiszedted a neki szánt adagot, magatoknak ízlés szerint utólag is meg tudjátok ízesíteni sóval és borssal. |