Hozzávalók
-
2 konzerv gomba
-
4 db tojássárgája
-
1 db tojasfehérje
-
300 g bacon
-
300 g spagetti tiészta
-
0.5 kávéskanál őrölt szerecsendió
-
0.5 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál só
-
30 g parmezán
Elkészítés
Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ez a gombás carbonara fennséges. Egyszerű étel, nem igényel sok alapanyagot, nem igényel profi főző tudást és még így is egy hihetetlenül ízletes étel. Nagyon szeretem az ilyen kajákat. Meg egyébként is nagy tészta rajongó vagyok. Ezért a tésztáért az egész család oda van. Szóval bátran ajánlom figyelmetekbe!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Egy tálban verd fel a tojássárgáját és az egy fehérjét. Add hozzá a sajtot és a fűszereket is. Alaposan keverd össze és rakd a hűtőbe. |
2
Kész
|
A bacont egy forró serpenyőben kezd el megpirítani. Amikor kész rakd félre és ugyanabban a serpenyőben a gombát is pirítsd meg. Aztán keverd hozzá a bacont és tedd félre, addig amíg a tészta el nem készül. |
3
Kész
|
Tedd oda a tésztát főni. A csomagoláson látható utasítás szerint készítsd el. Amint elkészült, szűrd le, de egy csészényi főzővizet őrizz meg a főzővízből. Miután leszűrted, öntsd hozzá a gombás baconhöz. Alaposan keverd össze. |
4
Kész
|
Öntsd a tojásos keverékedet a tésztára. Kezd el gyorsan összekeverni, közben adj hozzá egy-két loccsantást az eltett főzővízből. Ettől még krémesebb lesz a tésztád. Addig kevergesd, amíg a tojásos szósz, amit a tésztára öntöttél, krémes nem lesz. |
5
Kész
|
|