Hozzávalók
-
150 g apró szemű zabpehely
-
100 g sárgarépa
-
1 tojás
-
2 evőkanál olívaolaj
-
1 kávéskanál fahéj
-
2 evőkanál barna cukor
-
2 evőkanál méz
-
0.5 kávéskanál sütőpor
Elkészítés
Répás zabkeksz
A családnak , de első sorban a gyereknek szoktam sütni. Ahogy egyre jobban nő, egyre inkább csak azt akarja enni, amit mi is eszünk. (Persze ez nem baj.) Így van ez az édességekkel is. És mivel elég édesszájú család vagyunk, no meg persze nem szeretnénk lemondani a finom falatokról, így azt gondolom, hogy az a legjobb megoldás, ha magam készítem el azokat, ügyelve arra, hogy egészséges alapanyagokból készüljenek. Ez a keksz pontosan ilyen. Ízfokozómentes, egészséges hozzávalókból készült. A gyerek is nagyon szereti. Nem csak azért mert finom, hanem mert kényelmesen elfér a kis kezében, s kedvére tudja majszolni.
Egyszerű elkészíteni, bárki meg tudja sütni. Próbáljátok ki!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A 150 g zabpehelyből 100 g -ot egy késes aprító segítségével ledarálok. Belekeverem a maradék 50 g zabpelyhet, a sütőport, fahéjat, cukrot . |
2
Kész
|
Ezután összekeverem a lereszelt répával. Beleöntöm a 2 evőkanál olajat, az enyhén felvert tojást végül pedig a mézet is. |
3
Kész
|
Alaposan összegyúrom a kapott ragacsos masszámat. Előkészítek egy sütőpapírral bélelt sütőlemezt. A sütőpapírt kivajazom. |
4
Kész
|
Aztán nedves kézzel diónyi nagyságú golyókat formázok a masszából, egyesével a sütőlemezre helyezem őket. Végül a kezemmel kilapítom őket, így kapom meg a kívánt kerek keksz formáimat. |
5
Kész
|
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sülnek. |