Hozzávalók
-
500 g cékla
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojasfehérje
-
20 g parmezán
-
sóízlés szerint
-
1/2 kávéskanál borsőrölt
-
1/2 kávéskanál szerecsendióőrölt
-
300 g spagetti tiészta
-
diópár szem
Elkészítés
Céklás carbonara
Egy szép színes, finom laktató tészta babának és mamának! #babamamaegyütteszik
Hevesen jönnek a gyerek fogai és ilyenkor az étvágya is kiszámíthatatlan. Ráadásul az ételek álagával is játszanom kell. Így van hogy 8 féle dolgot is készítek neki, mire megtalálom a megfelelő finomságot. Kinek ismerős? Viszont ezzel a tésztával nem tudok mellé lőni. Tetszik neki a színe, az állaga, az íze. Szóval nyerő választás. Nálam is, mert nagyon szeretem a tésztaféléket. A terhességem alatt csináltam magamnak először céklás carbonarát. Mert hogy egyfolytában kívántam a céklát. (Lehet, hogy ezért is szereti annyira a gyerek? ) Ezért megpróbáltam magamnak változatos ételeket készíteni céklából. Aztán amikor elkezdtük a #hozzátáplálás -t kapóra jött ez a carbonara recept, mert így a gyereknek el tudtam készíteni a ceklás püréjét is. Pároltam még mellé neki egy almát vagy egy krumplit és az ő ebédje is elkészült az enyémmel egyszerre. Aztán olykor -olykor még egy kis pulyka vagy csirke husi is került a pürébe. Nagyon ízlett neki.
#kétlegyetegycsapásra
Most pedig már együtt hagyunk cékla foltokat a ruhánkon! (Még szerencse, hogy sötét bodyt adtam rá!)
Ez a tészta mennyiség nekünk két napra elegendő szokott lenni. Sőt! – Ebből a mennyiségből még apának is jut egy adag vacsorára. Neki szoktam még hozzá pirítani egy kis bacont is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A céklát csomagold sütőpapírba és tedd be a sütőbe sülni. 180 fokon kb. 40 perc alatt puhára sül. |
2
Kész
|
Egy tálban verd fel a tojássárgáját és az egy fehérjét. Add hozzá a sajtot és a fűszereket is. (Mindig utólag sózom.) Alaposan keverd össze s amíg a cékla sül, tedd a hűtőbe. |
3
Kész
|
A megsült, kihűlt céklát hámozd meg, darabold fel és egy kézi botmixer segítségével készíts belőle pürét. |
4
Kész
|
A tésztát tedd oda főni. A tészta csomagolásán lévő utasítást szerint főzd készre. Amint elkészült, szűrd le, de egy csészényi főzővizet őrizz meg a főzővízből. Miután leszűrted, öntsd vissza a lábasba. |
5
Kész
|
Öntsd a tojásos keverékedet a tésztára. Kezd el gyorsan összekeverni, közben adj hozzá egy-két loccsantást az eltett főzővízből. Ettől még krémesebb lesz a tésztád. Addig kevergesd, amíg a tojásos szósz, amit a tésztára öntöttél, krémes nem lesz. |
6
Kész
|
A maradék céklapürét keverd hozzá a tésztához. |
7
Kész
|
Tálaláskor szórd meg a tésztát sajttal és reszelj rá diót. (Magamnak szoktam még készíteni egy citromos zöldsalátát is. A salátaleveleket felszeletelem és citromlevet facsarok rá. Nagyon jól passzol a tésztához.) |
8
Kész
|
A babának félretett pürét pedig kombináld más - a baba által már ismert - zöldségekkel vagy gyümölccsel. Esetleg csirkehússal (amennyiben már a baba ismeri). |