Hozzávalók
-
1 kisebb fej karfiol
-
1 kisebb fej brokkoli
-
2 db tojás
-
1 nagy evőkanál natúr görög joghurt
-
2-3 csipet őrölt szerecsendió
-
10-15 kanál aprószemű hajdinapehely
-
a sütéshez olaj
-
Mártogatós:
-
75 g natúr görög joghurt
-
2 evőkanál natúr cottage cheese
-
2-3 kávéskanál szárított kapor
Elkészítés
Hajdinapelyhes bundában sült karfiol és brokkoli falatkák
Ha finom ropogós falatokra vágytok.
És talán azoknak a gyerkőcöknek is szimpatikusabb lesz ebben a bundában, akik kevésbé szeretik a karfiolt vagy a brokkolit. Szerintem egy próbát mindenképp megér.
Készíts mellé egy finom cottage cheese-s – kapros mártogatóst és biztosan gyorsabban fog fogyni.
Hasonló recepteket itt találsz.
Megjegyzés a recepthez: aprószemű hajdinapelyhet a müllerben szoktam vásárolni.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, majd párold roppanósra. |
2
Kész
|
Készíts elő három tálat. Az egyikbe szórd bele a lisztet. A másikba üsd bele a tojást és alaposan keverd össze a kanál joghurttal. A harmadikba pedig öntsd bele a hajdinapelyhet. |
3
Kész
|
A karfiolt és a brokkolit egyenként forgasd bele a lisztbe. Aztán mehetnek a joghurtos tojásba. Végül jöhet a hajdinapehely. Most már csak a forró olajban aranybarnára kell sütnöd. |
4
Kész
|
Készítsd el a mártogatóst: a joghurtot keverd össze a cottage cheesel és szórd meg jó sok kaporral. |
5
Kész
|
Megjegyzés: én nem szoktam megsózni se a karfiolt se a brokkolit, de ha ti sósan szeretitek, akkor természetesen azt se felejtsétek el. |