0 0
Hajdinapelyhes bundában sült karfiol és brokkoli falatkák

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 kisebb fej karfiol
1 kisebb fej brokkoli
2 db tojás
1 nagy evőkanál natúr görög joghurt
2-3 csipet őrölt szerecsendió
10-15 kanál aprószemű hajdinapehely
a sütéshez olaj
Mártogatós:
75 g natúr görög joghurt
2 evőkanál natúr cottage cheese
2-3 kávéskanál szárított kapor

Hajdinapelyhes bundában sült karfiol és brokkoli falatkák

Hozzátáplálási kategória:
  • 40
  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Mártogatós:

Elkészítés

Megosztás

Hajdinapelyhes bundában sült karfiol és brokkoli falatkák
Ha finom ropogós falatokra vágytok.

És talán azoknak a gyerkőcöknek is szimpatikusabb lesz ebben a bundában, akik kevésbé szeretik a karfiolt vagy a brokkolit. Szerintem egy próbát mindenképp megér.

Készíts mellé egy finom cottage cheese-s – kapros mártogatóst és biztosan gyorsabban fog fogyni.

Hasonló recepteket itt találsz.

Megjegyzés a recepthez: aprószemű hajdinapelyhet a müllerben szoktam vásárolni. 

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

 

(Visited 547 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, majd párold roppanósra.

2
Kész

Készíts elő három tálat. Az egyikbe szórd bele a lisztet. A másikba üsd bele a tojást és alaposan keverd össze a kanál joghurttal. A harmadikba pedig öntsd bele a hajdinapelyhet.

3
Kész

A karfiolt és a brokkolit egyenként forgasd bele a lisztbe. Aztán mehetnek a joghurtos tojásba. Végül jöhet a hajdinapehely. Most már csak a forró olajban aranybarnára kell sütnöd.

4
Kész

Készítsd el a mártogatóst: a joghurtot keverd össze a cottage cheesel és szórd meg jó sok kaporral.

5
Kész

Megjegyzés: én nem szoktam megsózni se a karfiolt se a brokkolit, de ha ti sósan szeretitek, akkor természetesen azt se felejtsétek el.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Sajtos kukoricás tócsni
előző
Sajtos-Kukoricafasírt
céklás carbonara
következő
Céklás Carbonara
Sajtos kukoricás tócsni
előző
Sajtos-Kukoricafasírt
céklás carbonara
következő
Céklás Carbonara