Hozzávalók
-
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
100 g fehér tönkölyliszt
-
100 g magnélküli datolya
-
100 g érett banán
-
80-100 g puha vaj
-
6 g sütőpor
Elkészítés
Datolyás-banános keksz
Ronda, de finom.
Tojás és cukor menetes. Mindössze 5 hozzávalóra van hozzá szükséged. Pillanatok alatt elkészül, majd el is fogy… De most komolyan. Eteti magát.
S ha éppen kirándulást terveztek de még nem döntötted el, hogy mit szeretnél sütni az útra, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a receptet.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A datolya szemeket legalább egy fél órára áztasd forró vízbe, majd két evőkanál vízzel (amiben a datolya ázott) és a banánnal együtt turmixold össze. Ha ezzel elkélszültél, |
2
Kész
|
vegyél elő egy nagy tálat és az összes hozzávalót öntsd bele. A kezed vagy egy robotgép segítségével gyúrd össze a tésztát. |
3
Kész
|
Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. |
4
Kész
|
A tásztából formázz diónyi nagyságú golyókat. (Vagy egy fagyis kanállal adagold ki a sütőpapírra. ) A tenyereddel lapítsd ki őket. |
5
Kész
|
Mehetnek a sütőbe 10-12 percre sülni. |