Hozzávalók
-
400 g pulykamell
-
1 db vöröshagyma
-
1 db kápia paprika
-
1 kisebb fej brokkoli
-
5-6 kisebb darab burgonya
-
2 marék zöldborsó
-
ízlés szerint fagyasztott spenót
-
2 dl alaplé
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Egy nagyserpenyős finomság az egész családnak.
Alapanyagait tekintve pedig számos püré kombinációt vagy puha párolt darabos falatokat rejt magában a recept például: brokkoli-burgonya; brokkoli-burgonya-zöldborsó; brokkoli-burgonya-spenót és/vagy pulykahús
Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A brokkolit szedd rózsáira és párold puhára. A burgonyát tisztítsd meg, kockázd fel és azt is párold puhára. |
2
Kész
|
Közben a pulykamellfilét csíkozd fel és 2 evőkanál olívaolajon pirítsd meg. Majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben a vöröshagymát egy evőkanál olívaolajon párold puhára, aztán dobd mellé a felszeletelt kápia paprikát is és pár percig pirítsd őket együtt. Ezután add hozzá a fagyasztott zöldborsót és a spenótot (én most fagyasztott spenótpt használtam, de ha van itthon általában két maréknyi aprított bébispenótot szoktam bele rakni). Keverd bele a lepirított húst is, öntsd fel az alaplével és fedő alatt lassú tűzon párold őket kb. 12-15 percig. |
3
Kész
|
Vedd le a fedőt aztán add hozzá a párolt brokkolit és a burgonyát is. Alaposan keverd össze, ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, vedd fel a hőfokot majd az egészet pirítsd meg egy kicsit. |
4
Kész
|
Alaplé hiányában használj vizet és zöldfűszereket. |
5
Kész
|
Mi most házi ecetes-paradicsomsalátával ettük. |