0 0
Egy nagy serpenyős finomság

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
400 g pulykamell
1 db vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 kisebb fej brokkoli
5-6 kisebb darab burgonya
2 marék zöldborsó
ízlés szerint fagyasztott spenót
2 dl alaplé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
3 evőkanál olívaolaj

Egy nagy serpenyős finomság

az egész családnak

  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Egy nagyserpenyős finomság az egész családnak.
Alapanyagait tekintve pedig számos püré kombinációt vagy puha párolt darabos falatokat rejt magában a recept például: brokkoli-burgonya; brokkoli-burgonya-zöldborsó; brokkoli-burgonya-spenót és/vagy pulykahús

Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Kóstoljátok meg ti is.

Hasonló recepteket itt találsz.

Alaplé recept.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A brokkolit szedd rózsáira és párold puhára. A burgonyát tisztítsd meg, kockázd fel és azt is párold puhára.

2
Kész

Közben a pulykamellfilét csíkozd fel és 2 evőkanál olívaolajon pirítsd meg. Majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben a vöröshagymát egy evőkanál olívaolajon párold puhára, aztán dobd mellé a felszeletelt kápia paprikát is és pár percig pirítsd őket együtt. Ezután add hozzá a fagyasztott zöldborsót és a spenótot (én most fagyasztott spenótpt használtam, de ha van itthon általában két maréknyi aprított bébispenótot szoktam bele rakni). Keverd bele a lepirított húst is, öntsd fel az alaplével és fedő alatt lassú tűzon párold őket kb. 12-15 percig.

3
Kész

Vedd le a fedőt aztán add hozzá a párolt brokkolit és a burgonyát is. Alaposan keverd össze, ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, vedd fel a hőfokot majd az egészet pirítsd meg egy kicsit.

4
Kész

Alaplé hiányában használj vizet és zöldfűszereket.

5
Kész

Mi most házi ecetes-paradicsomsalátával ettük.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Almás bulgurrizottó
következő
Lazac brokkolis-krumpli fagyival
előző
Almás bulgurrizottó
következő
Lazac brokkolis-krumpli fagyival