Hozzávalók
-
25 g hajdinapehely
-
25 g apró szemű zabpehely
-
8 g puffasztott amaránt mag
-
15 g cheddar sajt
-
15 g reszelt parmezán
-
15 g feta sajt
-
10 g mozzarella
-
1/2 marék dió
-
1 kávésknál szárított bazsalikom
-
1 db tojás
-
1 evőkanál olívaolaj
-
só
-
bors
Elkészítés
Négysajtos granola szelet
Granola szelet, ami nem édes? Naná!
Ha egy kicsit szeretnétek feldobbni a megszokott reggeleket vagy ennétek valmi újdonságot tízóraira, akkor ezt a garnola szeletet próbáljátok ki. Friss zöldségekkel tuti választás.
Megjegyzés a recepthez:
- dió helyett használhatsz más dióféléket is, akár többfélt is bele rakhatsz
- természetesen a sajtokat is variálhatod
- ha csak zabpelyhed van otthon, az sem baj
- amaránt mag helyett használhatsz még pufasztott quinoa-t vagy chia magot.
A receptben szereplő mennyiségből kb. 5-6 szelet készül el. Ennél több nem is kell, mert ez a sajtos garnola szelet frissen a legfinomabb. Mi langyosan szoktuk megenni. Ráadásul laktató is.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A diót törd össze. A tojásokat verd fel. A chedar sajtot reszeld le. A feta sajtot morzsold össze, a mozzarellát szeleteld fel. |
2
Kész
|
Vegyél elő egy nagy tálat és az összes hozávalót tedd bele. Alaposan keverd össze. |
3
Kész
|
A kapott masszát adagold müzli szelet sütőformába. Amennyiben nincs müzli szelet sütőformád egy téglalap alakú sütőformát bélelj ki sütőpapírral és a masszát töltsd bele. Egyenletesen oszlasd el benne. |
4
Kész
|
Miután kihűlt , szedd ki a müzli formából (vagy szleteld fel). Langyosan a legfinomabb. |