0 0
Négysajtos granola szelet

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

25 g hajdinapehely
25 g apró szemű zabpehely
8 g puffasztott amaránt mag
15 g cheddar sajt
15 g reszelt parmezán
15 g feta sajt
10 g mozzarella
1/2 marék dió
1 kávésknál szárított bazsalikom
1 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
bors

Négysajtos granola szelet

  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Négysajtos granola szelet

Granola szelet, ami nem édes? Naná!
Ha egy kicsit szeretnétek feldobbni a megszokott reggeleket vagy ennétek valmi újdonságot tízóraira, akkor ezt a garnola szeletet próbáljátok ki. Friss zöldségekkel tuti választás.

Megjegyzés a recepthez:

  • dió helyett használhatsz más dióféléket is, akár többfélt is bele rakhatsz
  • természetesen a sajtokat is variálhatod
  • ha csak zabpelyhed van otthon, az sem baj
  • amaránt mag helyett használhatsz még pufasztott quinoa-t vagy chia magot.

A receptben szereplő mennyiségből kb. 5-6 szelet készül el. Ennél több nem is kell, mert ez a sajtos garnola szelet frissen a legfinomabb. Mi langyosan szoktuk megenni. Ráadásul laktató is.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A diót törd össze. A tojásokat verd fel. A chedar sajtot reszeld le. A feta sajtot morzsold össze, a mozzarellát szeleteld fel.

2
Kész

Vegyél elő egy nagy tálat és az összes hozávalót tedd bele. Alaposan keverd össze.

3
Kész

A kapott masszát adagold müzli szelet sütőformába. Amennyiben nincs müzli szelet sütőformád egy téglalap alakú sütőformát bélelj ki sütőpapírral és a masszát töltsd bele. Egyenletesen oszlasd el benne.
Süsd kb. 20 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

4
Kész

Miután kihűlt , szedd ki a müzli formából (vagy szleteld fel). Langyosan a legfinomabb.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

univerzális ragu
előző
Univerzális ragu
Zöld rizottó
következő
Zöld rizottó
univerzális ragu
előző
Univerzális ragu
Zöld rizottó
következő
Zöld rizottó