Hozzávalók
-
300 g brokkoli
-
100 g zöldborsó
-
120 g zöldbab
-
1/2 csésze rizottó rizs
-
1 és 3/4 csésze alaplé
-
15 g parmezán
-
1 evőkanál puha vaj
-
1 kávéskanál szárított bazsalikom
-
1 db vöröshagyma
Elkészítés
Zöld rizottó
Mert zöldből sosem elég, főleg ha brokkoliról ,zöldborsóról és zöldbabról van szó. Arról nem is beszélve, hogy szuper alapjai egy kombinált baba pürének. Vagy egy baba rizottónak.
Nálam a maradék vasárnapi húsleves felhasználása általában hétfői rizottó készítésbe csap át. De persze ha nincs alapleved, amit felhasználhatnál egy finom rizottó elkészítéséhez, az sem baj. Ez esetben használj FORRÓ VIZET és több fűszert: több bazsalikomot, egy kis oregánót, némi borsot és sót.
Alaplé receptet itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A brokkolit szedd rózsáira és a zöldborsóval meg a zöldbabbal együtt párold puhára. A babának szánt adagot tedd félre és készíts belőle pürét. Egy botmixer segítségével pürésítsd a megpárolt zöldségeket, majd hígítsd fel annyi anyatejjel, tápszerrel vagy forralt lehűtött vízzel, amitől a babának megfelelő állagú lesz. Vagy ha már nagyobb baba és szívesen eszik darabosat is, akkor készíthetsz neki egy baba rizottót. Olvasd tovább a receptet. |
2
Kész
|
A vöröshagymát tisztítsd meg, szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Mehet bele a rizs is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első csésze forró alaplevet. Lassú tűzön kezd el főzni. Ha a rizs magába szívta az alaplevet, fokozatosan, adagold hozzá a maradékot és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Időközben szórd meg a bazsalikommal. Öntsd hozzá az utolsó adag alaplevet is. Ha a rizs magába szívta az összes folyadékot és szépen megpuhult, szedd ki belőle a babának szánt adagot és keverd össze a neki szánt megpárolt zöldség adaggal. (De egyébként ezt is tudod pürésíteni.) Magatoknak pedig utolsó lépésként keverd hozzá a parmezánt és a vajat, szórd meg sóval és borssal, végül forgasd bele a maradék megpárolt zöldségeket. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: ha nincs alapleved, amit felhasználhatnál egy finom rizottó elkészítéséhez, az sem baj. Ez esetben használj FORRÓ VIZET és több fűszert: több bazsalikomot, egy kis oregánót, petrezselymet, borsot és sót. |