0 0
Univerzális ragu

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
100 g főtt csicseriborsó használj konzerv csicseriborsót
130 g kaliforniai piros paprika
130 g cukkini
1/2 konzerv apróra vágott paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1/2 csésze bulgur
1 csésze víz
1 kávéskanál olívaolaj
1 kávéskanál szárított bazsalikom
1 kávéskanál szárított oregánó
1/2 kávéskanál szárított petrezselyem
ízlés szerint
1 csapott evőkanál liszt bármilyen liszt
ízlés szerint bors
1 dl víz

Univerzális ragu

  • 15
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Univerzális ragu

15 perc és már kész is van. Mindenhez passzol: bulgurhoz, kuszkuszhoz, rizshez, hajdinához, köleshez. Van benne csicseriborsó, cukkini, kaliforniai paprika, paradicsom. Szóval, minden, ami finom és tápláló. Amikor nincs hangulatom a főzéshez, akkor szoktam gyorsan elkészíteni ezt a számunkra jól bevált receptet. Egyébként is hétközben, sok ehhez hasonló fogást eszünk. Rendszerint hetente kétszer fogyasztunk húst, ami legtöbbször hétvégére esik. A hét többi napján pedig csak a zöldségeké a főszerep.

Nem utolsó sorban, pedig a legkisebbnek egy szuper kombinált pürét tudsz belőle készíteni.

Használj konzerv csicseriborsót és amit nem használsz fel, azt le is fagyaszthatod. Ugyanígy járj el a paradicsom konzerv esetében is.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A csicseriborsó konzervet csepegtesd le, öblítsd át. A cukkinit egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A kaliforniai paprikát szeleteld fel, a fokhagymát pedig egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze.

2
Kész

Az összeszúzott fokhagymát és a kaliforniai paprikát kevés olíva olajon kezd el megpirítani. Add hozzá a cukkinit, csicseriborsót és a darabolt paradicsom konzerv felét. Öntsd fel fél - maximum egy dl vízzel, szórd meg oregánóval és bazsalikommal* majd lassú tűzön, fedő alatt főzd 15 percig. Szedd ki a babának szánt adagot és készíts belőle pürét. Sűrítsd be az 1 evőkanál liszttel (ha a babának már bevezetted a glutént, akkor akár a liszt hozzáadása után is kiszetheted a neki szánt adagot.)
Végül magatoknak szórd meg sóval és borssal.

3
Kész

Közben egy másik lábasba öntsd bele a bulgurt, csurgass rá egy kávéskanálnyi olívaolajat, öntsd fel a vízzel és kezd el főzni. Amint a bulgur magába szívta az összes folyadékot, elkészültél vele.

4
Kész

* ha a babának is szeretnél belőle pürét készíteni, akkor mindegyik zöld fűszerből csak pár csipettel szórj bele, s majd miután kivetted a neki szánt adagot, magatoknak még utólag tudod fűszerezni.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

Kuglóf
előző
Kuglóf
négysajtos granola szelet
következő
Négysajtos granola szelet
Kuglóf
előző
Kuglóf
négysajtos granola szelet
következő
Négysajtos granola szelet
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here