Hozzávalók
-
100 g főtt csicseriborsóhasználj konzerv csicseriborsót
-
130 g kaliforniai piros paprika
-
130 g cukkini
-
1/2 konzerv apróra vágott paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
1/2 csésze bulgur
-
1 csésze víz
-
1 kávéskanál olívaolaj
-
1 kávéskanál szárított bazsalikom
-
1 kávéskanál szárított oregánó
-
1/2 kávéskanál szárított petrezselyem
-
ízlés szerint só
-
1 csapott evőkanál liszt bármilyen liszt
-
ízlés szerint bors
-
1 dl víz
Elkészítés
Univerzális ragu
15 perc és már kész is van. Mindenhez passzol: bulgurhoz, kuszkuszhoz, rizshez, hajdinához, köleshez. Van benne csicseriborsó, cukkini, kaliforniai paprika, paradicsom. Szóval, minden, ami finom és tápláló. Amikor nincs hangulatom a főzéshez, akkor szoktam gyorsan elkészíteni ezt a számunkra jól bevált receptet. Egyébként is hétközben, sok ehhez hasonló fogást eszünk. Rendszerint hetente kétszer fogyasztunk húst, ami legtöbbször hétvégére esik. A hét többi napján pedig csak a zöldségeké a főszerep.
Nem utolsó sorban, pedig a legkisebbnek egy szuper kombinált pürét tudsz belőle készíteni.
Használj konzerv csicseriborsót és amit nem használsz fel, azt le is fagyaszthatod. Ugyanígy járj el a paradicsom konzerv esetében is.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A csicseriborsó konzervet csepegtesd le, öblítsd át. A cukkinit egy nagylyukú reszelő segítségével reszeld le. A kaliforniai paprikát szeleteld fel, a fokhagymát pedig egy fokhagyma nyomó segítségével zúzd össze. |
2
Kész
|
Az összeszúzott fokhagymát és a kaliforniai paprikát kevés olíva olajon kezd el megpirítani. Add hozzá a cukkinit, csicseriborsót és a darabolt paradicsom konzerv felét. Öntsd fel fél - maximum egy dl vízzel, szórd meg oregánóval és bazsalikommal* majd lassú tűzön, fedő alatt főzd 15 percig. Szedd ki a babának szánt adagot és készíts belőle pürét. Sűrítsd be az 1 evőkanál liszttel (ha a babának már bevezetted a glutént, akkor akár a liszt hozzáadása után is kiszetheted a neki szánt adagot.) |
3
Kész
|
Közben egy másik lábasba öntsd bele a bulgurt, csurgass rá egy kávéskanálnyi olívaolajat, öntsd fel a vízzel és kezd el főzni. Amint a bulgur magába szívta az összes folyadékot, elkészültél vele. |
4
Kész
|
* ha a babának is szeretnél belőle pürét készíteni, akkor mindegyik zöld fűszerből csak pár csipettel szórj bele, s majd miután kivetted a neki szánt adagot, magatoknak még utólag tudod fűszerezni. |