Hozzávalók
-
3 db 80 g-os konzerv tonhal(én a Rio Mare tonhal konzerveket részesítem előnyben)
-
3 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
8 evőkanál apró szemű zabpehely
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
0.5 kávéskanál őrölt rozmaring(zöld fűszerből nyugodtan használhatsz mást is)
-
olívaolaj
-
Saláta
-
salátalevél
-
egy fél citrom leve
-
pirított fenyőmag
-
feta sajt
-
natúr görög joghurt
-
szárított kapor
Elkészítés
Tonhalas zabpehely puffancs kicsiknek és nagyoknak!
Sokan jeleztétek, hogy a korábban megosztott túrós-répás zabpehely puffancs receptje nagyon bejött a gyerekeknek. Ezért most mutatok egy másik receptet is, ami egy tonhalas zabpehely puffancs. A kicsiknek szuper kis vacsora lehet belőle: sajttal, zöldségekkel (ami most a képről lemaradt mert Marcell közben megette.) A felnőtteknek mehet mellé egy citromos zöld saláta feta sajttal és pirított fenyőmaggal. Persze egy teljes kiőrlésű zsemle mellett is jól mutatnak. Szóval egy tuti kis szendvicset is készíthetsz magatoknak belőle. És ami a legjobb, hogy villámgyorsan megvan.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A halról csöpögtesd le az olajat, öntsd egy keverő tálba és egy villa segítségével nyomkod szét. A fokhagymát fokhagymanyomón préseld át. A tojásokat verd fel, majd nincs is más dolgod, mint hogy a fent felsorolt hozzávalókat alaposan össze keverd. |
2
Kész
|
Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, kend meg olívaolajjal és egy evőkanál segítségével kezd el adagolni a masszát. Formázd meg, majd a kanállal lapítsd le. |
3
Kész
|
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd őket aranybarnára. Kb. 20 percre van szükségük. Félidőben forgasd át őket. |
4
Kész
|
Szeletelj fel annyi salátalevelet, amennyit megesztek, facsard rá egy fél citrom levét és ízlés szerint szórd meg pirított fenyőmaggal. Majd mehet rá a tonhalas zabpehely puffancs és a felkockázott feta sajt. A salátát pedig locsold meg kapros natúr joghurttal ( a joghurtot egyszerűen szórd meg kaporral és keverd össze. Szárított kaporral is nagyon jól működik.) Mennyiségeket szándékosan nem írtam! - Készíts belőle, annyit amennyit biztosan megesztek. |