Hozzávalók
-
4 szelet lazacfilé
-
a sütéshez olívaolaj
-
ízlés szerint (ha használsz) só, bors
-
Polenta:
-
1 csokor spenót
-
200 g polenta
-
800 ml víz
-
2 teáskanál vaj
-
2-3 evőkanál reszelt parmezán
-
ízlés szerint (ha használsz) só, bors
Elkészítés
Lazac, spenótos polentával
20 perces ebéd az egész családnak
Tavasz van. A zöldségeseknél, piacon most már nagyon szép friss spenótot lehet kapni, amit most polentával és lazaccal kombináltam. Villámgyors ebéd az egész családnak.
Kóstoljátok meg ti is.
Hasonló receptket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Kezdjük a hallal. A hal szeleteket ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, (feltéve ha használsz vagy ha a babának is szeretnél sütni, akkor azt javaslom, hogy az egyik hal szeletből vágj le egy kis darabot, amire nem szórsz semmit, majd kevés olívaolajon mind a két oldalát süsd készre. Ezután a család többi tagjának a maradék hal szeleteket ízlés szerint meg tudod ízesíteni sóval és borssal.) Majd kevés olívaolaj mind a két oldalát süsd készre. Én kb. 5 percig sütöm mind a két oldalát. |
2
Kész
|
A spenótot alaposan tisztítsd meg (öblítsd át, a szárait vágd le), majd apírtsd fel. 1 teáskanál vajon kezd el párolni, amikor már összeeset, ad hozzá a kukoricadarát, öntsd fel a vízzel és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzd 8-10 percig. Szórd bele a parmezánt, add hozzá a maradék vajat, végül ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (ha ahsználsz, vagy, mint a lazac esetében: elhagyod, először kieszed a gyerkőc adagját, majd a maradékot ízesíted ízlés szerint). Kevergesd még egy-két percig, végül tálald a hallal. |