0 0
Köleskása

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1/4 csésze kölespehely Mérce: 2.5 dl -es csésze
1/2 csésze növényi tej
egy fél őszibarack
6 szem eper
méz ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál natúr görög joghurt

Köleskása

sült eperrel és barackkal

  • 20
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Köleskása

Na jó, a gyümölcs réteg alatt még elrejtettem egy kis görög joghurtot is. Így igazán krémes és finom volt a kásánk, amit Marcellal egy tányérból ettünk meg. Sokkal finomabb volt így.  A szép színes tányérból pedig külön öröm volt kikanalazni.
#babamamaegyütteszik

Most ismerkedünk az egyedüli kanál használattal. Nagyon élvezi. És én is, annak ellenére, hogy van hogy egy étkezés után fél órát takarítok mert úgy gondolja, a padlónak is ad egy két kanállal! Egyébként nagyon ügyes. Jól bánik az evőeszközökkel!
Sok kásafélét eszünk. Zabkása, tönkölykása, gabonakása . A köles -és a zabkását szeretjük a legjobban.

Tudtad?

A köles magas rosttartalommal bíró gabonaféle. Könnyen emészthető, alacsony kalóriatartalommal bír és nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Kiváló magnézium, vas és foszfor forrás. Mi több, B-vitaminban is gazdag. Szóval érdemes legalább egyszer megkóstolni annak is, aki eddig még sosem fogyasztotta.
Könnyű elkészíteni! Sósan és édesen is finom. Pompás kis reggelit lehet belőle készíteni. De tízórai és uzsonnaként is megállja a helyét.
Kombinálhatod aszalványokkal, friss gyümölccsel, magvakkal, joghurttal, túróval, mascarponéval és sósan, zöld fűszerekkel ízesítve is nagyon finom.
Na akkor kipróbálod?

Megjegyzés a recepthez:

A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A baba korának megfelelően használd a hozzávalókat)

1. Víz, majd egy kis ayatejjel vagy tápszerrel felhígítod és pürísíted
2. Használhastsz csak vizet
3. Nővényi tejjel és vízzel
4. Tejjel és vízzel

Marcell 5-6 hónapos kora óta eszik köleskásátt. Az első változat, amit készítettem neki: a kölest felöntöttem vízzel. Kis lágon elkezdtem főzni, majd amikor már jól besűrűsödött és a köles megpuhult, pürísítettem. Végül tápszerrel hígítottam neki.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

(Visited 1 021 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kölespelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej, tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek tlálod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel.

Megjegyzés: amennyiben nem kölespehelyt használsz, hanem rendes kölest, öblítsd át hidegvízzel és csak azután kezd el főzni.

2
Kész

A gyümölcsöket felszeletelem, csurgatok rá mézet, megszórom fahéjjal és jó alaposan összeforgatom. Ezután 200 fokos sütőben 15 percig sütöm.

3
Kész

Aztán már csak annyi a dolgom, hogy az elkészült kölesre csurgassak görög joghurtot végül rákanalazzam a sült gyümölcsöket.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

édesburgonyagofri
előző
Édesburgonya gofri
Kézbevaló falatok
következő
Parmezános patiszon tócsni
édesburgonyagofri
előző
Édesburgonya gofri
Kézbevaló falatok
következő
Parmezános patiszon tócsni