Hozzávalók
-
1/4 csésze apró szemű zabpehelyMérce: 2.5 dl -es csésze
-
1/4 csésze víz
-
1/4 csésze tejvagy tej
-
ízlés szerint méz
-
ízlés szerint fahéj
-
6-8 db főtt gesztenye
-
2 teáskanál puffasztott amaránt mag
Elkészítés
A gesztenyés zabkása, az ősz egyik kedvence. Nálunk hetente többször is szerepel zabkása a menüben és mindig igyekszem a szezon adta lehetőségeket is kihasználni. Most ezerrel bele vetettük magunkat a gesztenyés zabkása evésbe, amit általában tízóraira vagy uzsonnára szoktuk enni.
A gesztenyében számtalan értékes vitamin és ásványianyag található (B,C, E – vitamin; magnézium, vas, réz,kálium). Ezért ha máskor nem is, de ősszel érdemes kihasználni, hogy a piacok, boltok, szupermarketek finomabbnál finomabb sült vagy főtt gesztenyével várják a vásárlókat.
Természetesen fagyasztott gesztenye is megteszi, viszont ebben az esetben ügyelj rá, hogy ne legyen cukrozott és tényleg gesztenyéből készüljön.
Megjegyzés a recepthez:
A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A baba korának megfelelően használd a hozzávalókat)
1. Használhastsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel
Marcell 5-6 hónapos kora óta eszik zabkását. Az első változat, amit készítettem neki: a zabpelyhet felöntöttem vízzel. Kis lágon elkezdtem főzni, majd amikor már jól besűrűsödött és a zabpehely megpuhult, pürísítettem.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A zabpelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjal, keverd hozzá a pufasztott amaránt magot és ízlés szerint édesítsd meg mézzel. Reszeld bele a gesztenyét. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek tlálod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel. |
2
Kész
|
Csavarj rajta egyet és adj hozzá egy teáskanál kesudió -vagy mogyoróvajat. |