0 0
Gesztenyés zabkása

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1/4 csésze apró szemű zabpehely Mérce: 2.5 dl -es csésze
1/4 csésze víz
1/4 csésze tej vagy tej
ízlés szerint méz
ízlés szerint fahéj
6-8 db főtt gesztenye
2 teáskanál puffasztott amaránt mag

Gesztenyés zabkása

  • 15
  • 1 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A gesztenyés zabkása, az ősz egyik kedvence. Nálunk hetente többször is szerepel zabkása a menüben és mindig igyekszem a szezon adta lehetőségeket is kihasználni.  Most ezerrel bele vetettük magunkat a gesztenyés zabkása evésbe, amit általában tízóraira vagy uzsonnára szoktuk enni.

A gesztenyében számtalan értékes vitamin és ásványianyag található (B,C, E – vitamin; magnézium, vas, réz,kálium).  Ezért ha máskor nem is, de ősszel érdemes kihasználni, hogy a piacok, boltok, szupermarketek finomabbnál finomabb sült vagy főtt gesztenyével várják a vásárlókat.

Természetesen fagyasztott gesztenye is megteszi, viszont ebben az esetben ügyelj rá, hogy ne legyen cukrozott és tényleg gesztenyéből készüljön.

Megjegyzés a recepthez:

A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A baba korának megfelelően használd a hozzávalókat)

1. Használhastsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel

Marcell 5-6 hónapos kora óta eszik zabkását. Az első változat, amit készítettem neki: a zabpelyhet felöntöttem vízzel. Kis lágon elkezdtem főzni, majd amikor már jól besűrűsödött és a zabpehely megpuhult, pürísítettem.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A zabpelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjal, keverd hozzá a pufasztott amaránt magot és ízlés szerint édesítsd meg mézzel. Reszeld bele a gesztenyét. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek tlálod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel.

2
Kész

Csavarj rajta egyet és adj hozzá egy teáskanál kesudió -vagy mogyoróvajat.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

hajdina kása
előző
Hajdinakása körtével és túróval
Burgonyafasírt
következő
Burgonyafasírt
hajdina kása
előző
Hajdinakása körtével és túróval
Burgonyafasírt
következő
Burgonyafasírt