0 0
Gesztenyés zabkása

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1/4 csésze apró szemű zabpehely Mérce: 2.5 dl -es csésze
1/4 csésze víz
1/4 csésze tej vagy tej
ízlés szerint méz
ízlés szerint fahéj
6-8 db főtt gesztenye
2 teáskanál puffasztott amaránt mag

Gesztenyés zabkása

  • 15
  • 1 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A gesztenyés zabkása, az ősz egyik kedvence. Nálunk hetente többször is szerepel zabkása a menüben és mindig igyekszem a szezon adta lehetőségeket is kihasználni.  Most ezerrel bele vetettük magunkat a gesztenyés zabkása evésbe, amit általában tízóraira vagy uzsonnára szoktuk enni.

A gesztenyében számtalan értékes vitamin és ásványianyag található (B,C, E – vitamin; magnézium, vas, réz,kálium).  Ezért ha máskor nem is, de ősszel érdemes kihasználni, hogy a piacok, boltok, szupermarketek finomabbnál finomabb sült vagy főtt gesztenyével várják a vásárlókat.

Természetesen fagyasztott gesztenye is megteszi, viszont ebben az esetben ügyelj rá, hogy ne legyen cukrozott és tényleg gesztenyéből készüljön.

Megjegyzés a recepthez:

A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A baba korának megfelelően használd a hozzávalókat)

1. Használhastsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel

Marcell 5-6 hónapos kora óta eszik zabkását. Az első változat, amit készítettem neki: a zabpelyhet felöntöttem vízzel. Kis lágon elkezdtem főzni, majd amikor már jól besűrűsödött és a zabpehely megpuhult, pürísítettem.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A zabpelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjal, keverd hozzá a pufasztott amaránt magot és ízlés szerint édesítsd meg mézzel. Reszeld bele a gesztenyét. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek tlálod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel.

2
Kész

Csavarj rajta egyet és adj hozzá egy teáskanál kesudió -vagy mogyoróvajat.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

hajdina kása
előző
Hajdinakása körtével és túróval
Burgonyafasírt
következő
Burgonyafasírt
hajdina kása
előző
Hajdinakása körtével és túróval
Burgonyafasírt
következő
Burgonyafasírt
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here