0 0
Hajdinakása körtével és túróval

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1/4 csésze hajdinapehely (2,5 dl-es csészével mérve)
1/2 csésze tej
1/4 csésze víz
egy fél körte
ízlés szerint méz
0.5 kávéskanál fahéj
70 g túró

Hajdinakása körtével és túróval

KÖRTÉVEL ÉS TÚRÓVAL

  • 20
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Hajdinakása körtével és túróval

A gyerkőc nagyon szereti a kásákat, ezért igyekszem neki minél változatosabban elkészíteni. Amit most eszünk: hajdinakása körtével és túróval felturbózva.

Tudtad, hogy a hajdinának nagyon magas a rozstartalma? Többféle vitamin is található benne, mint például: B, E -és C vitamin is. És található még benne cink,  réz,  mangán, kalcium és magnézium. Vagyis minden jel arra utal, hogy érdemes fogyasztani.

Ez a kása nagyon finom. És természetesen a gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjátok.

Egy próbát megér!

Megjegyzés a recepthez:

A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A gyerkőc korának megfelelően használd a hozzávalókat.)

1. Használhatsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Az körtét hámozd meg, a magházát vágd ki és szeleteld fel. A hajdinapelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej, tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjja és ízlés szerint édesítsd mézzel. Add hozzá körtét és addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Végül morzsold bele a túrót és kész is vagy
Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek találod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

sárgarépás-bosós rizottó
előző
Sárgarépás-borsós rizottó
Gesztenyés zabkása
következő
Gesztenyés zabkása
sárgarépás-bosós rizottó
előző
Sárgarépás-borsós rizottó
Gesztenyés zabkása
következő
Gesztenyés zabkása