Hozzávalók
-
1/4 csésze hajdinapehely(2,5 dl-es csészével mérve)
-
1/2 csésze tej
-
1/4 csésze víz
-
egy fél körte
-
ízlés szerint méz
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
70 g túró
Elkészítés
Hajdinakása körtével és túróval
A gyerkőc nagyon szereti a kásákat, ezért igyekszem neki minél változatosabban elkészíteni. Amit most eszünk: hajdinakása körtével és túróval felturbózva.
Tudtad, hogy a hajdinának nagyon magas a rozstartalma? Többféle vitamin is található benne, mint például: B, E -és C vitamin is. És található még benne cink, réz, mangán, kalcium és magnézium. Vagyis minden jel arra utal, hogy érdemes fogyasztani.
Ez a kása nagyon finom. És természetesen a gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjátok.
Egy próbát megér!
Megjegyzés a recepthez:
A hozzávalókat tekintve többféleképpen is elkészítheted:
(A gyerkőc korának megfelelően használd a hozzávalókat.)
1. Használhatsz csak vizet
2. Nővényi tejjel és vízzel
3. Tejjel és vízzel
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az körtét hámozd meg, a magházát vágd ki és szeleteld fel. A hajdinapelyhet öntsd fel az általad választott hozzávalóval (víz, növényi tej, tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjja és ízlés szerint édesítsd mézzel. Add hozzá körtét és addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Végül morzsold bele a túrót és kész is vagy |