0 0
Sárgarépás-borsós rizottó

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 db sárgarépa Ebből egyet a baba püréjéhez használj fel
200 g zöldborsó 100 g-ot használj fel a baba püréjéhez
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 cséze rizottó rizs (2.5 dl -es csésze)
1 és 3/4 csésze alaplé (2.5 dl -es csésze)
30 g parmezán
10 g puha vaj
2 kávéskanál
0.5 kávéskanál bors
2 evőkanál olívaolaj

Sárgarépás-borsós rizottó

  • 25
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Sárgarépás-borsós rizottó: egyszerű, még is nagyszerű! Azért szeretem nagyon a rizottókat, mert nem kell sokat vacakolni az elkészítésükkel és gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt annak, hogy milyet készítesz belőle. A lehetőségek tárháza végtelen.

Az egyik kedvencem ez a sárgarépás-borsós rizottó. A várandóságom alatt, amikor már nagyobb volt a pocakom és semmi kedvem nem volt főzni csak enni, akkor gyakran készítettem magamnak rizottót.

Aztán amikor Marcellnak elkezdtem a sárgarépa bevezetését, megint jól jött ez a recept! Majd a borsónál is. Még jó, hogy eszembe jutott!

Alaplé receptet itt találsz. Alaplé hiányában pedig nyugodtan használj forró vizet. Ez esetben használj több zöldfűszert. 

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A répát és a borsót párold meg.

Egy répát és 100 g borsót használj fel a baba püréjéhez.
Külön - külön is készíthetsz neki pürét. Én eleinte a zöldborsót még egy szűrőn is átpréseltem, hogy a kemény héja ne kerüljön a pürébe. Aztán szépen fokoztosan azzal is megismertettem.
Vagy készítesz egy kombinált pürét:
A megpárolt répát és borsót pürísítsd majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. És ezt még kombinálhatod rizspehellyel is.

2
Kész

A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon pirítsd meg. Mehet bele a rizs is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első csésze alaplevet vagy haszálj forró vizet. Ha magába szívta, fokozatosan, adagold hozzá a maradék levet/vízet és közben folyamatosan kevergesd.

3
Kész

Időközben szórd meg sóval és borssal. Az utolsó adag víz előtt keverd hozzá a parmezánt és a vajat is. Ha a rizs megpuhult és krémes állagú az egész, akkor kész is vagy. Utolsó lépésként pedig keverd hozzá a megpárolt répát és zöldborsót.

4
Kész

Ha pedig egy picit módosítasz a lépéseken, bababarát rizottót is készíthetsz: a rizshez fokozatosan öntsd hozzá az alaplevet vagy a forró vizet. Szórd meg zöld fűszerekkel. Ha a rizs magába szívta az összes folyadékot és szépen megpuhult, szedd ki belőle a babának szánt adagot és keverd össze a neki szánt megpárolt zöldség adaggal. (De egyébként ezt is tudod pürésíteni.)

Magatoknak pedig utolsó lépésként keverd hozzá a parmezánt és a vajat, szórd meg sóval és borssal, végül forgasd bele a maradék megpárolt zöldségeket.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

sütőtökös rizottó
előző
Spenótos-sütőtökös rizottó
hajdina kása
következő
Hajdinakása körtével és túróval
sütőtökös rizottó
előző
Spenótos-sütőtökös rizottó
hajdina kása
következő
Hajdinakása körtével és túróval
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here