Hozzávalók
-
2 db sárgarépaEbből egyet a baba püréjéhez használj fel
-
200 g zöldborsó100 g-ot használj fel a baba püréjéhez
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1/2 cséze rizottó rizs(2.5 dl -es csésze)
-
1 és 3/4 csésze alaplé(2.5 dl -es csésze)
-
30 g parmezán
-
10 g puha vaj
-
2 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál bors
-
2 evőkanál olívaolaj
-
Elkészítés
Sárgarépás-borsós rizottó: egyszerű, még is nagyszerű! Azért szeretem nagyon a rizottókat, mert nem kell sokat vacakolni az elkészítésükkel és gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt annak, hogy milyet készítesz belőle. A lehetőségek tárháza végtelen.
Az egyik kedvencem ez a sárgarépás-borsós rizottó. A várandóságom alatt, amikor már nagyobb volt a pocakom és semmi kedvem nem volt főzni csak enni, akkor gyakran készítettem magamnak rizottót.
Aztán amikor Marcellnak elkezdtem a sárgarépa bevezetését, megint jól jött ez a recept! Majd a borsónál is. Még jó, hogy eszembe jutott!
Alaplé receptet itt találsz. Alaplé hiányában pedig nyugodtan használj forró vizet. Ez esetben használj több zöldfűszert.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A répát és a borsót párold meg. Egy répát és 100 g borsót használj fel a baba püréjéhez. |
2
Kész
|
A vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon pirítsd meg. Mehet bele a rizs is. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első csésze alaplevet vagy haszálj forró vizet. Ha magába szívta, fokozatosan, adagold hozzá a maradék levet/vízet és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Időközben szórd meg sóval és borssal. Az utolsó adag víz előtt keverd hozzá a parmezánt és a vajat is. Ha a rizs megpuhult és krémes állagú az egész, akkor kész is vagy. Utolsó lépésként pedig keverd hozzá a megpárolt répát és zöldborsót. |
4
Kész
|
Ha pedig egy picit módosítasz a lépéseken, bababarát rizottót is készíthetsz: a rizshez fokozatosan öntsd hozzá az alaplevet vagy a forró vizet. Szórd meg zöld fűszerekkel. Ha a rizs magába szívta az összes folyadékot és szépen megpuhult, szedd ki belőle a babának szánt adagot és keverd össze a neki szánt megpárolt zöldség adaggal. (De egyébként ezt is tudod pürésíteni.) Magatoknak pedig utolsó lépésként keverd hozzá a parmezánt és a vajat, szórd meg sóval és borssal, végül forgasd bele a maradék megpárolt zöldségeket. |