Hozzávalók
-
olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
800 g krumpli
-
2 nagyobb méretű sárgarépa
-
8-10 szál medvehagyma
-
500 ml víz
-
1 teáskanál szárított petrezselyem
-
2-3 evőkanál natúr joghurt
Elkészítés
Krumplifőzelék extrákkal
Medvehagymával, sárgarépával és joghurttal
Gyors, egyszerű és olcsó alapanyagokból készül.
Janka első találkozása a medvehagymával. Szándékosan egy olyan ételen keresztül mutattam meg neki, amit nagyon szeret. A főzelékeket nagyon szereti, s a burgonya és a sárgarépa is a kedvencei közé tartozik.
A medvehagymának és a joghurtnak köszönhetően pedig egy egészen izgalmas kis főzelék kerekedett ki belőle.
Készíthettek mellé gyros jellegű husit, esetleg főtt tojást, sült halat vagy egy egyszerű sütőben sült zabpelyhes fasírtot is.
A kiskanál kommandó oldalán találsz egy szuper kis cikket arról, hogy mikortól adható a babának medvehagyma.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt sárgarépát, pirítsd pár percig, majd mehet rá a burgonya is. Az utolsó percekben kanalazz ki egy keveset a főzővizéből, amit keverj össze a joghurttal és öntsd vissza. Rotyogjon párat és el is készültél vele. Nem sűrítettem semmivel, de te sűrítheted magával: egy kézi botmixer segítségével mixelj bele egyet-kettőt és kész. Vagy sűrítheted teljes kiőrlésű vagy zabpehely liszttel is. |