0 0
Zabpuding

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Felnőtt adag
8 evőkanál apró szemű zabpehely
250 ml tej / növényi ital
Ízlés szerint méz/datolyaszirup
1 evőkanál mandula
ízlés szerint fahéj
Kisgyerek adag
4 evőkanál apró szemű zabpehely
125 ml tej / növényi ital
ízlés szerint méz/datolyaszirup
1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
a tetejére darált dió
ízlés szerint fahéj
Baba
2 evőkanál apró szemű zabpehely
100 ml víz
3 szem eper
1/2 őszibarack

Zabpuding

Kicsiknek és nagyoknak

  • 1 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Felnőtt adag

  • Kisgyerek adag

  • Baba

Elkészítés

Megosztás

Zabpuding
Kicsiknek és nagyoknak

Egyszerű, gyorsan elkészül, finom és kimeríthetetlen, ami az íz kombinációkat illeti.
Nálunk mindenkinek van már legalább három kedvenc ízesítése. Így gyakran előfordul, hogy egyszerre négyfélét is készítek.
Marcellnak tejből vagy növényi italból szoktam készíteni. Jankának pedig vízzel készítem, bár már egyszer zabtejesen is készítettem neki, de azt nem ette meg.

Azzal kell kezdeni, hogy a zabpelyhet egy késes aprítóval vagy egy botmixer segítségével le kell darálni. Egészen liszt állagúra.
Én mindig egy nagyobb adagot meg szoktam csinálni, majd légmentesen zárható dobozba teszem, így rendelkezésre áll, amikor szükség van rá. Persze 

Készíthetsz gyümölcsöset, kakaósat, diósat, kókuszosat, mandulásat, joghurtosat, ezek variációit.

Finom reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Felnőtt
A zabpelyhet egy késes aprító vagy egy botmixer segítségével zúzd össze, teljesen liszt állagú legyen. Vegyél elő egy kisebb lábast. Tedd bele a zabot és öntsd fel a választott folyadékkal. Keverd bele a mandulát, szórd meg fahéjjal. Ízlés szerint édesítheted mézzel vagy datolyasziruppal.
Alacsony hőfokon folyamatosan kevergesd, addig, amíg be nem sűrűsödik.
(Amennyiben nagyon sűrűnek találod, adj még hozzá folyadékot.)
Tálalj mellé gyümölcsöket.

2
Kész

Kisgyerek
A zabpelyhet egy késes aprító vagy egy botmixer segítségével zúzd össze, teljesen liszt állagú legyen. Vegyél elő egy kisebb lábast. Tedd bele a zabot és öntsd fel a választott folyadékkal. Keverd bele a kakaót, szórd meg fahéjjal. Ízlés szerint édesítheted mézzel vagy datolyasziruppal.
Alacsony hőfokon folyamatosan kevergesd, addig, amíg be nem sűrűsödik.
(Amennyiben nagyon sűrűnek találod, adj még hozzá folyadékot.)
Tálalj mellé gyümölcsöket.
Marcellnak szoktam még kókuszosat, mandulásat, diósat készíteni.

3
Kész

Baba
A zabpelyhet egy késes aprító vagy egy botmixer segítségével zúzd össze, teljesen liszt állagú legyen. Az őszibarackot és az epret turmixold össze.
Vegyél elő egy kisebb lábast.
Tedd bele a zabot és öntsd fel a vízzel. Keverd bele a turmixot is. Esetleg szórd meg pár csipet fahéjjal.
Alacsony hőfokon folyamatosan kevergesd, addig, amíg be nem sűrűsödik.
(Amennyiben nagyon sűrűnek találod, adj még hozzá folyadékot.)

Természetesen más gyümölcsökkel is nagyon jól műküdik.
Jankának még szoktam meggy-barack, eper-banán, alma-meggy, málna-barack ízesítésekben szoktam még készíteni.

4
Kész

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Expressz paradicsomos-ricottás tészta
következő
Csicseriborsós-brokkolis kuszkusz
előző
Expressz paradicsomos-ricottás tészta
következő
Csicseriborsós-brokkolis kuszkusz
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here