Hozzávalók
-
3 csésze édesburgonyapuhára párolt
-
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
-
0.25 csésze tejvagy natúr joghurt, vagy növényi tej
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
-
1 evőkanál puha vaj
-
1 teáskanál sütőpor
-
ízlés szerint mézvagy cukor; vagy édesítőszer
Elkészítés
Édesburgonya gofri gyümölcsökkel
Most már alapból dupla adagot készítek belőle! A gofri egy egészségesebb változata! És nagyon finom!
Tipp kisbabás anyuciknak: az első lépés, hogy az édesburgonyát meg kell párolni. Vagyis, két legyet üthetsz egy csapásra. A babának lesz édesburgonya püré alapja vagy BLW falatkái, nektek meg egy szuper reggelitek! És ha esetleg már van egy nagyobb gyerkőc is a családban, az ő reggelije, tízóraija vagy uzsonnája is ki van pipálva.
És azt is meg kell, hogy jegyezzem, ha nincs gofri sütőd az sem baj. Szendvics sütőben is működik a dolog. A gofri sütőm sajnos elromlott, így azóta a szendvicssütőben készülnek a gofrik.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát párold puhára. Két csészével tegyél félre a gofrihoz, egy csészéből pedig készíts a babának pürét: a megpárolt édesburgonyát pürísítsd, hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. Törd össze egy krumplinyomó segítségével, majd keverd bele először a száraz hozzávalókat, aztán a tejet (vagy növényi tejet / joghurtot) és a vajat. Végül még édesítsd ízlés szerint. |
2
Kész
|
A masszát adagold a gofri - vagy szendvicssütőbe és süsd ki. |