Hozzávalók
-
1 nagy vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1/2 szárzeller
-
350 ml passzírozott paradicsom
-
egy csokor bazsalikom
-
4db (80 g-os) tonhalkonzerv
-
só
-
bors
-
1 teáskanál (elhagyható) barna cukor
-
olívaolaj
-
350 g fussili tészta
Elkészítés
Tonhalas tészta, paradicsomosan
A család egyik kedvenc tésztája, aminek most szeretném megosztani veletek a receptjét. Vagyis azt, hogy én hogyan készítem. Mert biztos vagyok benne, hogy egyébként nagyon sok családban kap helyet a kedvenc ételek listáján.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon kezd el megpárolni. Majd dobd rá a nagyon vékonyan és apróra felszeletelt zellert, végül add hozzá a sárgarépát is, amit egy nagy lyukú reszlő segítségével reszelj le. Tegyél rá egy fedőt és kis lángon párold 15 percig. |
2
Kész
|
Közben a tonhal konzervekről öntsd le az olajat, majd egy villa segítségével add hozzá a megpárolt zöldségekhez. Öntsd rá a passzírozott paradicsomot, aprítsd bele a csokor bazsalikomot. (Ha van egy togyogós is a családban, aki még nem ismeri a sót és a borsot, akkor neki ez után a lépés után szedj ki egy kisebb adagot) |
3
Kész
|
A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint főzd meg. |