Hozzávalók
-
1/4 csésze kuszkusz
-
1 közepes méretű lédús őszibarack
-
1/2 érett banán
-
1 dl víz
-
pár csipet fahéj
Elkészítés
Őszibarackos-Banános Kuszkuszkása
Tavaly nyáron nagyon sokat készítettem az én kis kása rajongómnak. A mai napig imádja a kásaféléket. Ezért most, hogy újra itt az őszibarack szezonja és a piacokon megjelentek a finomabbnál finomabb őszibarackok eljött az ideje, hogy újra élvezzük az ízét.
Ajánlom azon babák figyelmébe, akik kása rajongók és az őszibarack-banán párosát is imádják.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele egy kicsivel több mint 1/4 csészényi kuszkuszt. (Csésze: 2,5 dl) |
2
Kész
|
A banánt és az őszibarackot a vízzel (vagy forralt lehűtött vízzel) együtt turmixold össze. Vegyél elő egy kisebb lábast, öntsd bele az elkészült turmixot, szórd meg pár csipet fahéjjal és melegítsd fel. |
3
Kész
|
Ezután a forró turmixodat öntsd rá a kuszkuszra. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. Kb. 20 percre van szüksége. |
4
Kész
|
Tálaláskor a tetejére ízlés szerint szeletelj banánt és őszibarackot. |