0 0
Janka kedvence

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 db érett banán
1/4 csésze áfonya
1/4 csésze meggy
6 szem eper
1/4 csésze forralt lehűtött víz
1 evőkanál natúr joghurt

Janka kedvence

Smoothie

  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Janka kedvence
Smoothie

Nem mondom, hogy minden héten, de elég gyakran készítünk valamilyen smoothie-t. Először is azért, mert Marcell egyik kedvenc tevékenysége, amikor a konyhában segíthet, s ha segít, akkor legtöbbször a turmixgép is előkerül. Ő az állandó kezelője.

Általában idény gyümölcsöket szoktunk fogyasztani, de néha jól esik csalni és a fagyasztóból előkapni egy csomag fagyasztott epret és áfonyát. Ez most egy „csalós” smoothie lesz. De finom. Legalábbis a gyerekek pillanatok alatt eltüntetik. Úgy hogy magamnak és a férjemnek már külön szoktam még egy adagot készíteni.

A gyerekeknek smoothie tasakokba szoktam adagolni. Épp Janka kis kezeiben lévő tasakról szerettem volna készíteni egy képet, de lehetetlen volt … Nagyon tetszett neki és össze-vissza pakolgatta. Én pedig kapkodtam a fejemet, mert mire beállítottam a fényképezőgépet, természetesen ő már másik pozícióban lengette a tasakot.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Fagyasztott gyümölcsöket használtam.
Mérce: 2,5 dl -es csésze
Janka miatt, forralt lehűtött vízzel készült. Természetesen, sima vízzel is működik a dolog.

2
Kész

Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe és turmixold össze. (A joghurtot el is hagyhatod). Ha nagyon sűrűnek találod, ízléseteknek megfelelően hígítsd fel.
Mivel fagyasztott gyümölcsöket használtam, megvártam, amíg kiolvadnak és csak szobahőmérsékletű állapotban kínáltam Jankának.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Kókuszos reggelek
következő
Sütőtökös-túrós kuglóf
előző
Kókuszos reggelek
következő
Sütőtökös-túrós kuglóf