Hozzávalók
-
1/4 csésze kuszkusz
-
1/2 csésze forró víz
-
1/2 alma alma
-
10-12 szem eper
-
ízlés szerint fahéj
-
ízlés szerint datoly szirup
Elkészítés
Epres-almás kuszkusz
Nagyon szeretem a kuszkuszt, mert sokoldalú: édesen és sósan is nagyon finom. Most egy végtelenül egyszerű édes finomságot mutatok nektek, amit igazából bármilyen gyümölccsel elkészíthettek.
Elcsomagolhatod a játszótérre is, vagy kirándulásra, s még a sulis uzsonnás dobozban is jól mutat. Csomagolj mellé egy kis ropogtatnivalót is.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Mérce: 2,5 dl-es csésze Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele a kuszkuszt. A vizet forrald fel, majd öntsd rá a kuszkuszra. Ízlés szerint szórd meg fahéjjal, csepegtess bele egy kis datolya szirupot. Alaposan keverd össze. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. |
2
Kész
|
Közben az almát reszeld le, az epret szeleteld fel, majd keverd bele az elkészült kuszkuszba. Ennyire egyszerű. |
3
Kész
|
Édesítésről: nagyon finom a banán és eper kombinációja is, ez esetben elszoktam hagyni a datolya sziripot, amiből egyébként is kb. 1 teáskanálnyit szoktam bele keverni, ha például savanyúbb almát reszelek bele. |