Hozzávalók
-
Karfiolfasírt
-
1 fej karfiol
-
1 db tojás
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
6 evőkanál zsemlemorzsa
-
65 g reszelt sajt
-
2 csipet őrölt szerecsendió
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
Bulgur
-
1/4 csésze bulgur
-
1/2 csésze víz
-
2 marék zöldbab
-
150 g főtt kukorica
-
1/2 kápia paprika
-
ízlés szerint zöldfűszerek
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1 kávéskanál és még egy kevés olívaolaj
Elkészítés
Karfiolfasírt Színes Bulgurral
Eleve nagy adagot szoktam belőle készíteni, mert az egész család nagyon szereti.
Puha fasírt, ami mellé nem csak egy szép színes bulgur hanem, kuszkusz is nagyon jól passzol. Készíthetsz mellé egy joghurtos mártogatóst is, hogy lehessen tunkolni is.
Magamnak mindig készítek mellé egy egyszerű zöld salátát is – lényegében a saláta leveleket felszeletelem -, amit extra szűz olívaolajjal és citromlével locsolok meg.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A fasírtokat kétféleképpen sütheted meg: forró serpenyőben, kevés olívaolajon, lassű tűzön vagy a 180 fokos sütőben. A karfiolt szedd rózsáira és párold puhára. Miután megpuhult egy villa segítségével törd össze. A fasírt többi hozzávalójval együtt tedd egy nagy tálba és alaposan keverd össze. |
2
Kész
|
Én sütőben sütöttem, ezért a sütőt előmelegítettem 180 fokra. |
3
Kész
|
Amíg a fasírt sül, készítsd el a bulgurt: a bulgurt tedd oda főni, a főzővizébe csepegtess egy kávéskanálnyi olívaolajt. Amikor a bulgur az összes folyadékot magába szívta vedd le a tűzröl. Tedd félre. |
4
Kész
|
Közben a zöldbabot párold puhára. A kápia paprikát szeleteld fel és kevés olívaolajon kezd el pirítani. Ízlés szerint szórd meg zöldfűszerekkel (például bazsalikom, oregánó vagy borsikafű). |
5
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: A bulgurt készítheted más zöldségekkel is_ például brokkolival, zöldborsóval vagy cukkinivel is. |