0 0
Karfiolfasírt

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Karfiolfasírt
1 fej karfiol
1 db tojás
1-2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál zsemlemorzsa
65 g reszelt sajt
2 csipet őrölt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Bulgur
1/4 csésze bulgur
1/2 csésze víz
2 marék zöldbab
150 g főtt kukorica
1/2 kápia paprika
ízlés szerint zöldfűszerek
ízlés szerint
ízlés szerint bors
1 kávéskanál és még egy kevés olívaolaj

Karfiolfasírt

SZÍNES BULGURRAL

  • 35
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Karfiolfasírt

  • Bulgur

Elkészítés

Megosztás

Karfiolfasírt Színes Bulgurral

Eleve nagy adagot szoktam belőle készíteni, mert az egész család nagyon szereti.
Puha fasírt, ami mellé nem csak egy szép színes bulgur hanem, kuszkusz is nagyon jól passzol. Készíthetsz mellé egy joghurtos mártogatóst is, hogy lehessen tunkolni is.
Magamnak mindig készítek mellé egy egyszerű zöld salátát is – lényegében a saláta leveleket felszeletelem -, amit extra szűz olívaolajjal és citromlével locsolok meg.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A fasírtokat kétféleképpen sütheted meg: forró serpenyőben, kevés olívaolajon, lassű tűzön vagy a 180 fokos sütőben.

A karfiolt szedd rózsáira és párold puhára. Miután megpuhult egy villa segítségével törd össze. A fasírt többi hozzávalójval együtt tedd egy nagy tálba és alaposan keverd össze.
(Ha még a gyerek nem fogyaszt sót, borsot, szerecsendiót, akkor az ő adagjából hagyd el, s miután a neki szánt adagot kiszedted, a maradékot ízlés szerint ízesítsd magatoknak.)

2
Kész

Én sütőben sütöttem, ezért a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Ha te is sütőben szeretnéd megsütni, ez esetben egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. Kend meg olívaolajjal. Formálj diónyi nagyságú golyókat, végül az összeset a kezed vagy egy kanál segítségével lapítsd össze. A fasírtok tetejét is kend meg olívaolajjal (vékonyan elegendő).
Mehet a sütőbe. Kb 40 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Félidőben forgasd át. Azért érdemes figyelni.

3
Kész

Amíg a fasírt sül, készítsd el a bulgurt: a bulgurt tedd oda főni, a főzővizébe csepegtess egy kávéskanálnyi olívaolajt. Amikor a bulgur az összes folyadékot magába szívta vedd le a tűzröl. Tedd félre.

4
Kész

Közben a zöldbabot párold puhára. A kápia paprikát szeleteld fel és kevés olívaolajon kezd el pirítani. Ízlés szerint szórd meg zöldfűszerekkel (például bazsalikom, oregánó vagy borsikafű).
Pár perc után forgasd bele a kukoricát, majd add hozzá a megpárolt babot végül forgasd bele az elkészült bulgurt is. Ha kell, szórd meg sóval és borssal.

5
Kész

Megjegyzés a recepthez:

A bulgurt készítheted más zöldségekkel is_ például brokkolival, zöldborsóval vagy cukkinivel is.
És a bulgur helyett használhatsz kuszkuszt vagy quinoat is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Narancsos-Brokkoli Saláta
következő
Ricottás Rudacskák
előző
Narancsos-Brokkoli Saláta
következő
Ricottás Rudacskák