Hozzávalók
-
Rudacskák:
-
250 g ricotta
-
3 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
-
2 evőkanál tönköly liszt
-
5 evőkanál apró szemű zabpehely
-
2 db tojás
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 evőkanál tej
-
Mártogatós:
-
12 szem eper
-
10 szem meggy
-
ízlés szerint méz
Elkészítés
Ricottás Rudacskák
Epres-Meggyes Mártogtóssal
Az egyszerű konyhát szeretem, nincsenek felesleges eszközeim (legalábbis én így gondolom) mert eleve nem szeretem túl bonyolítani az ételek elkészítését sem. Viszont, a müzliszelet sütőforma az egyik legjobb beruházásom volt. Nagyon sok mindent el tudok benne készíteni. Például ezt a ricottás rudacskát is, aminek a tésztáját egy palacsinta tésztához tudnám hasonlítani. Olyan egyszerűen elkészül benne. Nem kell a főzőlap felett áldogálnom és egyesével fordítgatni a kis palacsinta tésztákat, hanem egyszerűen csak kiadagolom a formába és bedobom a sütőbe sülni. Addig pedig elkészítem hozzá a mártogatóst is.
Hasonló recepteket itt és itt is találtok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon.
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Készítsd elő a müzliszelet sütőformádat. |
2
Kész
|
A felsorolt hozzávalókat tedd egy nagy tálba és egy kézi mixer segítségével alaposan keverd össze. Adagold a formába és mehet a sütőbe sülni. 25 perc múlva vedd ki. (Persze azért majd végezz egy tűpróbát.) |
3
Kész
|
Készítsd el a mártogatóst: az epret és a meggyett tedd egy aprító vagy turmixgépbe. Készíts belőle pürét, végül ízlés szerint édesítsd mézzel. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: |