Hozzávalók
-
2 db narancs
-
5-6 brokkoli
-
2 marék rukkola
-
2 marék madársaláta
-
150 g mozzarella
-
1/4 csésze kuszkusz
-
1/2 csésze forró víz
-
2 evőkanál citromlé
-
1-2 evőkanál olívaolaj
-
ízlés szerint szárított oregánó
Elkészítés
Narancsos-Brokkoli Saláta
Kuszkusszal, Rukkolával és Madársalátával
Bizonyára első olvasásra nagyon rémisztőnek tűnnek ezek a párosítások, DE! szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem azok. Sőt! Meg fogsz lepődni rajta, hogy a brokkoli és a narancs milyen finom párost alkotnak. És, amint a kép is mutatja ebből a salátából a gyeerek is tud enni. Apának kiegészíthetitek pirított csirke – vagy pulykamell kockákkal is.
Mi több, szuper püré kombinációkat is rejt magában, például: 1. brokkoli-kuszkussz; 2. brokkoli-kuszkusz-narancs levével turbózva és/vagy hús.
Hasonló recepteket itt találtok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A narancsot hámozd meg és darabold fel. A brokkoli rózsákat vágd kettő, akár három felé és párold puhára. A rukkolát és madársalátát mosd meg és csepegtesd le. A mozzarellát kockázd fel. |
2
Kész
|
Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele a kuszkuszt, csepegtess bele olívaolajat és öntsd fel a forróvízzel. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon. |
3
Kész
|
A babának szántz brokkoli és kuszkusz adagot tedd félre. |
4
Kész
|
Mindent keverj össze egy nagy tálban. Ízlés szerint szórd meg oregánóval. |
5
Kész
|
2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál citromlevet keverj össze. Tálaláskor locsold meg vele a salátát. |
6
Kész
|
Ha húst is raktok bele: a megtisztított és felkockázott húst (csirke vagy pulyka) kevés olívaolajon pirítsd meg. |