0 0
Narancsos-Brokkoli Saláta

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 db narancs
5-6 brokkoli
2 marék rukkola
2 marék madársaláta
150 g mozzarella
1/4 csésze kuszkusz
1/2 csésze forró víz
2 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint szárított oregánó

Narancsos-Brokkoli Saláta

Kuszkusszal, Rukkolával és Madársalátával

  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Narancsos-Brokkoli Saláta
Kuszkusszal, Rukkolával és Madársalátával

Bizonyára első olvasásra nagyon rémisztőnek tűnnek ezek a párosítások, DE! szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem azok. Sőt! Meg fogsz lepődni rajta, hogy a brokkoli és a narancs milyen finom párost alkotnak. És, amint a kép is mutatja ebből a salátából a gyeerek is tud enni. Apának kiegészíthetitek pirított csirke – vagy pulykamell kockákkal is.
Mi több, szuper püré kombinációkat is rejt magában, például: 1. brokkoli-kuszkussz; 2. brokkoli-kuszkusz-narancs levével turbózva és/vagy hús.

Hasonló recepteket itt találtok.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A narancsot hámozd meg és darabold fel. A brokkoli rózsákat vágd kettő, akár három felé és párold puhára. A rukkolát és madársalátát mosd meg és csepegtesd le. A mozzarellát kockázd fel.

2
Kész

Vegyél elő egy légmenetsen lezárható edényt és önts bele a kuszkuszt, csepegtess bele olívaolajat és öntsd fel a forróvízzel. Zárd rá a tetejét és tedd félre. Várd meg, hogy a kuszkusz teljesen megduzzadjon.

3
Kész

A babának szántz brokkoli és kuszkusz adagot tedd félre.

4
Kész

Mindent keverj össze egy nagy tálban. Ízlés szerint szórd meg oregánóval.

5
Kész

2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál citromlevet keverj össze. Tálaláskor locsold meg vele a salátát.

6
Kész

Ha húst is raktok bele: a megtisztított és felkockázott húst (csirke vagy pulyka) kevés olívaolajon pirítsd meg.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

lencsegolyó
előző
Lencsegolyó
Karfiolfasírt
következő
Karfiolfasírt
lencsegolyó
előző
Lencsegolyó
Karfiolfasírt
következő
Karfiolfasírt