0 0
Gránátalmás zabkása

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
2 és 1/2 evőkanál apró szemű zabpehely
1/4 csésze gránátalma kifacsart leve
1/4 csésze tej
ízlés szerint méz
ízlés szerint fahéj

Gránátalmás zabkása

  • 1 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Gránátalmás zabkása

Nyami. Frissen elkészítve a legfinomabb. Egy szép színes zabkásának ki tud ellenállni?

Hogyan facsard ki a gránátalma levét?
Én kétféleképpen szoktam kifacsarni:
Az egyik, hogy egy tál fölött a kezem segítségével alaposan összenyomon. Úgy mintha egy citromot vagy egy narancsot nyomnék össze.
A másik pedig, hogy a kiszedett magokat egy turmixgépbe teszem és alaposan összezúzom. Aztán mind a két esetben átszűröm egy szitán.

Itt pedig bővebben olvashattok arról, hogy mikortól és milyen formában adható a a gyereknek a gránátalma leve.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A gránátalma levét facsard ki és szűrd át.
(Fentebb olvashatsz róla, hogy én hogyan szoktam kifacsarni a gránátalma levét.)

2
Kész

A zabpelyhet öntsd fel a gránátalma kifacsart levével és az általad választott hozzávalóval (víz, tej, növényi tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjalt és ízlés szerint édesítsd mézzel. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek találod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel.

3
Kész

Anyának és apának mehet rá még pár szem gránátalma mag is.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Tojásfasírt
következő
Gofri
előző
Tojásfasírt
következő
Gofri