Hozzávalók
-
2 és 1/2 evőkanál apró szemű zabpehely
-
1/4 csésze gránátalma kifacsart leve
-
1/4 csésze tej
-
ízlés szerint méz
-
ízlés szerint fahéj
Elkészítés
Gránátalmás zabkása
Nyami. Frissen elkészítve a legfinomabb. Egy szép színes zabkásának ki tud ellenállni?
Hogyan facsard ki a gránátalma levét?
Én kétféleképpen szoktam kifacsarni:
Az egyik, hogy egy tál fölött a kezem segítségével alaposan összenyomon. Úgy mintha egy citromot vagy egy narancsot nyomnék össze.
A másik pedig, hogy a kiszedett magokat egy turmixgépbe teszem és alaposan összezúzom. Aztán mind a két esetben átszűröm egy szitán.
Itt pedig bővebben olvashattok arról, hogy mikortól és milyen formában adható a a gyereknek a gránátalma leve.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A gránátalma levét facsard ki és szűrd át. |
2
Kész
|
A zabpelyhet öntsd fel a gránátalma kifacsart levével és az általad választott hozzávalóval (víz, tej, növényi tej) és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon kezd el főzni. Szórd meg fahéjjalt és ízlés szerint édesítsd mézzel. Addig főzd, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Mi kifejezetten szeretjük, ha jó sűrű, de ha esetleg túl sűrűnek találod hígítsd fel egy kevés vízzel / növényi tejjel / tejjel. |
3
Kész
|
Anyának és apának mehet rá még pár szem gránátalma mag is. |