Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
300 g édesburgonya
-
2 marék bébispenót
-
140 g csemegekukorica
-
Ízlés szerint feta sajt
-
1 csésze bulgur
-
2 csésze víz
Elkészítés
Édesburgonyás-spenótos kukoricás bulgur
Ha nem sok időd van vacsorát készíteni, de mégis valami melegre vágyik a család, jusson eszedbe ez a recept.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát egy nagy lyukú reszelő segítségével reszeld le, majd tedd félre. |
2
Kész
|
A vöröshagymát az olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a lereszelt burgonyát és kevergesd pár percig. Ezután dobd rá az aprított spenótot. |
3
Kész
|
Szórd bele a bulgurt, öntsd rá a vizet. Szórd meg szárított bazsalikommal, sóval és borssal (a só és a bors szórást abban az esetben hagyd el, ha a baba is eszik belőle, s majd csak akkor pótold, ha már a neki szánt adagot kivetted belőle. ) Alaposan keverd össze és fedő alatt alacsony hőfokon főzd 20 percig vagy amíg a bulgur magában nem szívta az összes folyadékot. Egyszer-kétszer érdemes átkavarni. |
4
Kész
|
A kukorica levét csepegtesd le, majd keverd hozzá az elkészült bulgurhoz. |
5
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: A feta sajtot el is hagyhatod vagy helyettesítheted más sajttal is. |