0 0
Édesburgonyás falafel

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
A falafelhez:
1 gőzben párolt csicseriborsó konzerv
2 db édesburgonya (kb 300 g)
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál bármilyen liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kisebb csokor petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint bors
olívaolaj
A lepénykenyérhez:
75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
75 g búzafinomliszt
1 kávéskanál szárított élesztő
1 csipet nádcukor
150 g natúr görög joghurt
2 kávéskanál olívaolaj
A salátához:
salátalevél
csemegekukorica
uborka
olívabogyó
Az öntethez:
150 g natúr görög joghurt
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint szárított kapor

Édesburgonyás falafel

házi lepénykenyérrel

Hozzátáplálási kategória:
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • A falafelhez:

  • A lepénykenyérhez:

  • A salátához:

  • Az öntethez:

Elkészítés

Megosztás

Édesburgonyás falafel házi lepénykenyérrel

Ezt a receptet a Baba, mama együtt eszik szakácskönyvemben találjátok.

A falafel az egyik nagy kedvencünk. Puha, omlós és még bajlódni sem kell vele, mert a sütőben szép aranybarnára sülnek. Dobj össze hozzá egy gyors lepénykenyeret. Friss zöldségekkel és egy finom mártogatóssal táláld.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 774 times, 5 visits today)

Lépések

1
Kész

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan kend meg olívaolajjal.

2
Kész

A csicseriborsót csepegtesd le, öblítsd át (és ha pürét is szeretnél káészíteni a babának, 100 g-ot tegyél félre belőle).
Az édesburgonyákat tisztítsd meg, kockázd fel és párold puhára. Miután megfőtt, lehetőséged lesz rá, hogy a baba püréjéhez félre tegyél belőle, amit csicseriborsóval, natúr görög joghurttal és petrezselyemzölddel is tovább kombinálhatsz.

3
Kész

A maradék édesburgonyát és csicseriborsót rakd egy nagy tálba, és nyomd össze egy krumplinyomóval. Érdemes megvárni, amíg az édesburgonya egy kicsit kihűl, mert így könnyebb lesz vele dolgozni, a golyókat megformázni.
Keverd hozzá az enyhén felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a lisztet, a sütőport és az apróra vágott petrezselymet.
Ha van a családban kisebb gyerkőc, aki már eszik darabosat, de még kerülitek a sót és a borsot, akkor neki kanalazz ki egy keveset a masszából, majd a maradékot szórd meg sóval és borssal.

4
Kész

Formázz diónyi nagyságú golyókat és sorakoztasd fel őket a sütőlemezen - jegyezd meg vagy jelöld meg, hogy a gyereknek félre tett adagból készített golyókat a sütőlemez melyik részére tetted. Spriccelj a golyókra egy kis olívaolajat, és már mehetnek is a sütőbe.
Félidőben átforgatva, 30 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

5
Kész

Amíg a fasírtok sülnek, készítsd el a lepénykenyeret. Először keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a joghurtot és az olívaolajat is és gyúrd össze a tésztát.
Ha nagyon ragacsosnak találod, keverj hozzá egy evőkanál lisztet.
Oszd négyfelé, és formázz belőlük gömböket. Közben melegíts fel egy nagyobb teflonserpenyőt. Lisztezett felületen nyútsd ki a tésztagömböket egészen vékonyra, majd nagy lángon egyesével süsd ki a korongokat. Amikor elkezd felhólyagosodni a tészta, fordítsd meg és a másik oldalát is süsd kb. egy percig.

6
Kész

A saláta hozzávalóit készítsd elő, szeleteld fel (paradicsommal is kiegészítheted). Az öntet hozzávalóit keverd össze.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Kirándulni mentünk
következő
Gesztenyés tejbegríz
előző
Kirándulni mentünk
következő
Gesztenyés tejbegríz