Hozzávalók
-
4 db tortilla lap
-
ízlés szerint szarvasi mozzarella
-
ízlés szerint sonka
Elkészítés
Kirándulni mentünk!
Sokszor kérdezitek, hogy mit szoktam csomagolni egy-egy túránkra vagy rövidebb bicikli útra.
Ilyesmiket. Persze ez attól is függ, hogy milyen hosszú útra készülünk.
Legutóbb biciklizni mentünk, jobban fogalmazva Marcell biciklizett, a férjem futott mellette én pedig gyalogosan próbáltam tartani a tempót (33 hetes várandósan).
Végül mindenki elfáradt a maga módján.
Egy biztos, hogy a képen látott finomságok mindenkinek jól estek.
Quesadilla: most egy sonkás-mozzarellás változatot készítettem az alábbi módon. Amit alkalom adtán paradicsommal egészítek ki. De nagyon szeretjük a négysajtos quesadilla és a sajtos-brokkolisat is. Vagy a sajtos-kukoricásat és a sajtos-kukoricás-sonkás változatot is.
Ezek gyorsan és egyszrűen elkészíthetőek.
Került még a hátizsákba szarvasi mozzarella snack is.
A gyümölcsöket mindig szezonálisan válogatom össze.
Kesudió helyett mandulát, diót, mogyorót, pisztáciát is csomagolhatsz. Nálunk nagy kedvenc a korpovit keksz. De szoktam még pufasztott búza vagy rizs szeleteket is elcsomagolni. És a kölesgolyónak vagy bulátának is sikere van.
Ha pedig nagyobb útra indulunk szendvicseket is készítek (ez majd egy másik bejegyzés lesz). S örömmel sütök is. Például ezt a finom házi sajtosrúdat.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Egy serpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül forrósíts fel. |
2
Kész
|
Terítss ki egy tortillalapot. Pakold rá a mozzarella szeleteket, majd a sonkát és ha extra sajtos változatra vágytok, kerülhet rá még egy réteg mozzarella. Takard le egy másik tortilla lappal. Ezután mehet a forró serpenyőba. |
3
Kész
|
Közepes lángon süsd meg először az egyik oldalát, majd ha már szép ropogós és aranybarna, fordítsd meg és pirítsd meg a másik oldalát is. Amikor az összes elkészült, vágd fel háromszög alakú darabokra. |
4
Kész
|
További tippeket fentebb olvashatsz. |