Hozzávalók
-
Húsgolyó:
-
600 g darálthús
-
1 közepes méretű alma
-
1 közepes méretű sárgarépa
-
50 g reszelt parmezán
-
75 g zsemlemorzsa
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
1 kisebb csokor petrezselyem
-
a sütéshez olaj
-
só
-
bors
-
Tepsis burgonya:
-
3 db közepes méretű édesburgonya
-
3 db közepes méretű burgonya
Elkészítés
Almás-Répás Húsgolyók
Tepsis burgonyával
Nagyon finom menü. Tepsis burgonya helyett készítheted burgonyapürével is. A kukoricás bulgur is jól áll neki (Marcellnak ezt is készítettem mellé, mert külön kérte, de ez már nem fért a fotóra.)
Ahogy a kép is mutatja, szuper püré kombinációkat is rejt magában, például: alma-répa-burgonya; alma-burgonya-hús; alma-édesburgonya-hús; édesburgonya-répa-hús
Ebből a menüből a darabos ételt evő babáknak is tudsz nagyon puha párolt falatkákat is készíteni. Ez esetben érdemes úgy felvágnod és elkészítened a burgonyát, édesburgonyát, almát és répát is, hogy a baba jól meg tudja markolni. A hosszabb darabokat a babák könnyebben meg tudják fogni.
Érdekes, hogy egyébként az alma és répa ízét nem lehet túlságosan kiérezni, mégis ad egy plusz ízvilágot a húsgolyónak. Mi nagyon szeretjük.
Hasonló recepteket itt és itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sárgarépát és az almát hámozd meg, reszeld le. A petrezselymet aprítsd fel (vagy használj 1 evőkanál szárított petrezselyem zöldet). A tojást törd -és verd fel. A fokhagymát zúzd össze. A sajtot készítsd elő. |
2
Kész
|
A húsgolyó hozzávalóit tedd egy nagy tálba és alaposan keverd össze. A kezed segítségével készíts diónyi nagyságú golyókat. Vegyél elő egy teflonserpenyőt. Önts bele 2 evőkanálnyi olívaolajat és süsd ki benne a golyókat. |
3
Kész
|
A burgonyákat tisztítsd meg és kockázd fel. Párold félpuhára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. Terítsd szét rajta az édesburgonya és a burgonya kockákat. Tedd a sütőbe sülni. |
4
Kész
|
Ha a babának is szeretnél pürét készíteni a választott hozzávalókból pucolj meg eggyel többet és párold őket puhára, majd a baba ízlésének megfelelően készíts belőle pürét. A húst nagyon kevés olajon, esetleg egy kis petrezselyemzöld hozzáadásával együtt (ha már ismeri), pirítsd készre és keverd a pürébe. De meg is párolhatod. |