0 0
Almás-Répás Húsgolyók

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Húsgolyó:
600 g darálthús
1 közepes méretű alma
1 közepes méretű sárgarépa
50 g reszelt parmezán
75 g zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kisebb csokor petrezselyem
a sütéshez olaj
bors
Tepsis burgonya:
3 db közepes méretű édesburgonya
3 db közepes méretű burgonya

Almás-Répás Húsgolyók

Tepsis burgonyával

Hozzátáplálási kategória:
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Húsgolyó:

  • Tepsis burgonya:

Elkészítés

Megosztás

Almás-Répás Húsgolyók
Tepsis burgonyával

Nagyon finom menü. Tepsis burgonya helyett készítheted burgonyapürével is. A kukoricás bulgur is jól áll neki (Marcellnak ezt is készítettem mellé, mert külön kérte, de ez már nem fért a fotóra.)
Ahogy a kép is mutatja, szuper püré kombinációkat is rejt magában, például: alma-répa-burgonya; alma-burgonya-hús; alma-édesburgonya-hús; édesburgonya-répa-hús
Ebből a menüből a darabos ételt evő babáknak is tudsz nagyon puha párolt falatkákat is készíteni. Ez esetben érdemes úgy felvágnod és elkészítened a burgonyát, édesburgonyát, almát és répát is, hogy a baba jól meg tudja markolni. A hosszabb darabokat a babák könnyebben meg tudják fogni.

Érdekes, hogy egyébként az alma és répa ízét nem lehet túlságosan kiérezni, mégis ad egy plusz ízvilágot a húsgolyónak. Mi nagyon szeretjük.

Hasonló recepteket itt és itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 2 512 times, 4 visits today)

Lépések

1
Kész

A sárgarépát és az almát hámozd meg, reszeld le. A petrezselymet aprítsd fel (vagy használj 1 evőkanál szárított petrezselyem zöldet). A tojást törd -és verd fel. A fokhagymát zúzd össze. A sajtot készítsd elő.

2
Kész

A húsgolyó hozzávalóit tedd egy nagy tálba és alaposan keverd össze. A kezed segítségével készíts diónyi nagyságú golyókat. Vegyél elő egy teflonserpenyőt. Önts bele 2 evőkanálnyi olívaolajat és süsd ki benne a golyókat.
A só és bors használatát a kisgyereknek szánt adagból el is hagyhatod: először a neki szánt golyókat készítsd el, majd a maradék masszát szórd meg sóval és borssal.

3
Kész

A burgonyákat tisztítsd meg és kockázd fel. Párold félpuhára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral. Terítsd szét rajta az édesburgonya és a burgonya kockákat. Tedd a sütőbe sülni.

4
Kész

Ha a babának is szeretnél pürét készíteni a választott hozzávalókból pucolj meg eggyel többet és párold őket puhára, majd a baba ízlésének megfelelően készíts belőle pürét. A húst nagyon kevés olajon, esetleg egy kis petrezselyemzöld hozzáadásával együtt (ha már ismeri), pirítsd készre és keverd a pürébe. De meg is párolhatod.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Sajtos Rúd
következő
Dinó leves
előző
Sajtos Rúd
következő
Dinó leves