0 0
Spenótos pirított gnocchi

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 csomag kész gnocchi
4-5 marék bébispenót
VAGY
3 porció fagyasztott spenót
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál natúr görög joghurt
1-2 evőkanál reszelt parmezán
1-2 evőkanál vaj
1/2 dl víz
bors
olívaolaj
a tetejére túró

Spenótos pirított gnocchi

túróval megszórva

  • 30
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Spenótos pirított gnocchi túróval megszórva

Gyors, finom és laktató.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A gnocchit a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre. Amint elkészült szűrd le és egy-két evőkanál vajon pirítsd ropogósra.

2
Kész

Közben készítsd el a spenótos szószt: a vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a bébispenót leveleket, önts rá egy kis vizet (fél dl -nél nem kell több) és pár percig párold őket együtt. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Amikor elkészült tedd egy aprító vagy turmix gépbe. Addj hozzá egy evőkanál natúr görög joghurtot, 1-2 evőkanál reszelt parmezánt és az egészet zúzd össze.
Készítheted fagyasztott spenótból is : én olyan spenótot szoktam vásárolni, ami ki van porciózva, ez esetben 3 porciót szoktam felhasználni a krém elkészítéséhez. Most én is abból készítettem. Ez esetben azért olvasd el azt is, hogy a csomagoláson mit javasolnak a spenót elkészítésére.

3
Kész

Az elkészült szószt ízlés szerint keverd össze a ropogósra pirult gnocchival. Tálaláskor szórd meg túróval.
Én mindig fogyasztok mellé egy egyszerű citromos zöldsalátát: a saláta leveleket felszeletelem és melocsolom citromlével és extra szűz olívaolajjal.

4
Kész

Megjegyzés a recepthez: ha marad a szószból, - mert én sem mindig rakom rá a az öszeset - fritattát szoktam belőle készíteni. A megmaradt spenót krémet a tojásokkal összekeverem, kiegészítem sonkával, paradicsommal esetleg sajttal és fritattát sütök belőle.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Cukkini omlett
következő
Ricottás burgonyakrémleves
előző
Cukkini omlett
következő
Ricottás burgonyakrémleves