Hozzávalók
-
1 csomag kész gnocchi
-
4-5 marék bébispenót
-
VAGY
-
3 porció fagyasztott spenót
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
1 evőkanál natúr görög joghurt
-
1-2 evőkanál reszelt parmezán
-
1-2 evőkanál vaj
-
1/2 dl víz
-
só
-
bors
-
olívaolaj
-
a tetejére túró
Elkészítés
Spenótos pirított gnocchi túróval megszórva
Gyors, finom és laktató.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A gnocchit a csomagoláson ellátott utasítás szerint főzd készre. Amint elkészült szűrd le és egy-két evőkanál vajon pirítsd ropogósra. |
2
Kész
|
Közben készítsd el a spenótos szószt: a vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a bébispenót leveleket, önts rá egy kis vizet (fél dl -nél nem kell több) és pár percig párold őket együtt. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Amikor elkészült tedd egy aprító vagy turmix gépbe. Addj hozzá egy evőkanál natúr görög joghurtot, 1-2 evőkanál reszelt parmezánt és az egészet zúzd össze. |
3
Kész
|
Az elkészült szószt ízlés szerint keverd össze a ropogósra pirult gnocchival. Tálaláskor szórd meg túróval. |
4
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: ha marad a szószból, - mert én sem mindig rakom rá a az öszeset - fritattát szoktam belőle készíteni. A megmaradt spenót krémet a tojásokkal összekeverem, kiegészítem sonkával, paradicsommal esetleg sajttal és fritattát sütök belőle. |