0 0
Ricottás burgonyakrémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
700 g újburgonya
4 szál (szárával együtt) újhagyma
250 g szarvasi ricotta
1000 ml víz
1 csokor petrezselyem
3-4 csipet őrölt szerecsendió
bors
olívaolaj

Ricottás burgonyakrémleves

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Ricottás burgonyakrémleves

Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom. Egyszerű elkészíteni, kevés hozzávalót igényel. Újhagymával szoktam készíteni, persze ha nektek épp nincs otthon, akkor helyettesítsd vöröshagymával.
És ha még egy kis alaplé is lapul a hűtőben vagy a fagyódban, ne felejtsd el felhasználni.
A tetejére nem csak parmezán sajtot szórhatsz. Pirított bacon kockákkal is nagyon finom.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 731 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az újhagymát aprítsd fel és kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát. Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg. Fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya megpuhul.

2
Kész

Add hozzá a ricottát. Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele.

(A só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni.)

3
Kész

Tálaláskor szórd meg parmezán sajttal vagy készíts hozzá pirított bacon kockákat.

Ha túl sűrűnek találod a levest - mi nagyon sűrűn és krémesen szeretjük - természetesen ízléseteknek megfelelően hígítsd fel vízzel.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Spenótos pirított gnocchi
következő
Nyári krumplis tészta
előző
Spenótos pirított gnocchi
következő
Nyári krumplis tészta