Hozzávalók
-
350 g édesburgonyaEbből 150 g-ot tegyél félre a baba püréjéhez
-
0.5 csésze bulgurMérce: 0.25l-es csésze
-
1 csésze víz
-
1 kávéskanál olívaolaj
-
2.5 kávéskanál szárított petrezselyem
-
pár csipet szárított bazsalikom
Elkészítés
Édesburgonyás bulgur golyók ebédre vagy vacsorára?
Ha ebédre egy tartalmasabb levest készítesz, legyen ez a második fogás. Finom és nagyon könnyű elkészíteni. Mellé egy ízletes mártogatós, zöldségek, saláta. Nálunk hamar el szokott fogyni.
Mi több, egyúttal a baba édesburgonya püréjét is el tudod készíteni.
Nézd meg a többi édesburgonyás receptet is!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel és párold puhára. A baba püréjéhez 150 g-ot tegyél félre és készíts blőle pürét: a megpárolt édesburgonyát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
A bulgurt az egy csésze vízben főzd meg. Főzés közben keverd hozzá az olívaolajat és a zöldfűszereket fűszereket is. Ez egy remek alkalom, hogy a babának készíts egy kombinált pürét: vegyél ki 1-2 evőkanállal a megfőtt bulgurból. A neki szánt édesburgonyával és készíts belőle pürét. A maradék édesburgonyát egy villa segítségével törd össze és keverd össze a megfőtt bulgurral. |
3
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral és vékonyan olajozd ki. A kapott masszából nedves vagy olajos kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket a sütőlemezre. Végül mindegyiknek a tetejére csurgass 1-1 csepp olívaolajat. |
4
Kész
|
Kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Félidőben forgasd át őket. |