Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
olívaolaj
-
800 g karfiol
-
200 g zöldborsó
-
2 db közepes sárgarépa
-
1 kis csokor bazsalikom levél
-
1 kis csokor petrezselyem
-
ízlés szerint só, bors
-
700 ml víz
-
1 csésze bulgur
-
2 csésze víz
Elkészítés
Nyári bulgur
Karfiol, sárgarépa és zöldborsó triója, bulgurral tálalva. Nagyon finom, csak oda rakod, megfő és tálalod. Rizzsel is elkészítheted.
Kóstoljátok meg.
Hasonló recepteke itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt sárgarépát, pár percig pirítsd. Add hozzá a karfiolt, szórd bele a zöldborsót. Öntsd fel a vízzel. |
2
Kész
|
Add hozzá az aprított bazsalikomot és petrezselyemzöldet, aztán ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (ha használsz) majd fedő alatt főzd 20 percet. Vedd le a fedőt és főzd további 10 percig. Mi úgy szeretjük, ha sok leve marad, amivel meg lehet locsolni a bulgurt vagy rizst. |
3
Kész
|
Közben tedd oda a bulgurt is főni: kétszeres mennyiségű vízben főzd készre. (Én 2,5 dl-es csészében szoktam kimérni egy csészével, amit két csésze vízzel öntök fel.) |