Hozzávalók
-
3 db érett banán
-
1 db tojás
-
130 g puha vaj
-
1 csomag sütőpor
-
120 g fehér tönkölyliszt
-
70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál fahéj
-
10-12 db eper
Elkészítés
Epres banánkenyér
Cukormentesen
Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit: epres banánkenyeret. Nem fogjátok megbánni.
A hétvége abszolút kedvence volt. Villámgyorsan el is fogyott.
Készítsd el a banánkenyér muffin receptemet is!
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az epret darabold fel. |
2
Kész
|
Add hozzá a sütőport, a lisztet, a fahéjat és a csipet sót. Alaposan keverd össze a tésztát, végül keverd bele az epret. |
3
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 C-ra. A kenyérsütőformát vagy jénai tálat kend ki vajjal, majd lisztezd ki, ezután kanalazd bele a tésztát. Figyelj rá, hogy egyenletesen terüljön el a massza a sütőformában. Mehet a sütőbe. |
4
Kész
|
Süsd kb. 40-45 percig. Még mielőtt kibóvennéd, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült e: egy fogpiszkálót vagy egy villát szúrj bele a kenyérbe. Ha nem tapad a nyers tészta a fogpiszkálóra vagy a villára, az azt jelenti, hogy megsült. |
5
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: készítheted búzafinomlisztből is. |