Hozzávalók
-
450 g zöldborsó
-
egy nagyobb darab fele karalábéKb. 180 g
-
2 közepes méretű krumpli
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1 l víz
-
150 g natúr görög joghurt
Elkészítés
Karalábés zöldborsókrémleves joghurtosan
Ez a leves még egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Nincs vele sok macera, gyorsan elkészül és még finom is.
További leves receptjeimet itt találjátok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel, a fokhagymát zúzd össze és egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Majd öntsd rá a borsót, a felszeletelt karalábét és krumplit is. |
2
Kész
|
Öntsd fel vízzel. Szórd meg a zöld fűszerekkel és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. |
3
Kész
|
Add hozzá a joghurtot, majd egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Aztán még főzd pár percig és el is készültél vele. Szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, végül magatoknak ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. |