Hozzávalók
-
100 g kelkáposzta
-
100 g brokkoli
-
1 nagyobb szál sárgarépa
-
80 g zöldborsó
-
1-2 szelet szeletelt csirkemellfilé
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2-3 csipet szárított bazsalikom
-
1 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1 kávéskanál szárított petrezselyem
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
1300 ml víz
-
olívaolaj
Elkészítés
Zöld leves répával színezve
Nagyon szeretjük a könnyü, egyszerű zöldség leveseket. Amit olykor-olykor hússal is kombinálok. Hétköznap gyakran készítek ilyen vagy ehhez hasonló leveseket. Ha az emlékezetem nem csal, ez volt Marcell első levese, amit leturmixoltam neki. Imádta. Én is, mert így nekem is volt egy finom levesem ebédre. Ez egy 2:1-ben leves: egy adag a babának egy adag a mamának. Kettőnknek két napi leves adagja megvan belőle.
További leves receptekért kattins ide.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A zöldségeket tisztítsd meg. A kelkáposztát, sárgarépát és a csirkemell szeleteket is szeleteld fel. A brokkolit szedd rózsáira (a nagyobbakat vágd ketté.) A vöröshagymát vágd fel és az összezúzott fokhagymával kevés olívaolajon párold üvegesre. |
2
Kész
|
A csirkemell darabokat add hozzá és egy pár percig pirítsd majd dobd rá a zöldségeket, végül öntsd fel a vízzel. Szórd meg a zöld fűszerekkel (a sót és borsot majd csak azután szórd rá, ha már a leves megfőtt és a babának szánt adagot kivetted. |
3
Kész
|
Fedő alatt, alacsony lángon főzd addig amíg a hús és a zöldségek tejesen megpuhulnak. Amikor megfőtt a babának szánt zöldségadagot szedd ki és a leves levével hígítva pépesítsd. |