Hozzávalók
-
1 nagyobb répa
-
2 kisebb krumpli
-
100 g kelkáposzta
-
1 db zellerszár
-
1 konzerv apróra vágott paradicsom
-
140 g sűrített paradicsom
-
1250 ml víz
-
3 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál bors
-
1.5 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1.5 kávéskanál szárított petrezselyem
-
1 csapott evőkanál (elhagyható) barna cukorELHAGYHATÓ
-
olívaolaj
Elkészítés
A Paradicsomos Minestrone egy nagyon finom, igazán tápláló leves. Rengeteg finomság kerül bele: répa, krumpli, zellerszár, kelkáposzta, paradicsom. Ezért a babának szuper kis püré kombinációkat tudsz összedobni. Ez a paradicsomos minestrone a család kedvenc levese. Egy olasz szakácskönyvből tanultam meg az alap receptet, aztán mostanra már teljesen átalakítottam a mi ízlésünknek megfelelően.
Nálunk Marcell a répa-kelkáposzta-paradicsomos változatot szerette a legjobban. Most pedig már van, hogy két baba tányérral is megeszik belőle.
De készíthetsz mondjuk egy kelkáposzta-krumpli ízű pürét is.
Mi, amikor a hozzátáplálást elkezdtük, a szokásos répa-krumpli párost is megkóstoltattam vele. És ha már a leveshez úgy is kellett krumplit meg répát pucolnom, miért ne készítettem volna neki is egy pürét.
Aztán, amikor már a receptben szerepelt hozzávalókat mind megismerte, egyszerűen csak a levesben megfőtt zödségeket egy kis lével együtt leturmixoltam neki. Természetesen, még mieleőtt a só és bors bele került volna.
Azokból az alapanyagokból, amiből a babának szeretnél pürét készíteni, pucolj meg eggyel többet, így az ő ebédje is elkészül. A kiválasztott zöldésgeket párold meg és készíts belőle pürét: párold meg, pürísítsd és hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A zöldségeket hámozd meg, ízlés szerint szeleteld fel. A vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát kevés olívaolajon párold üvegesre. Majd dobd rá a felszeletelt répát, zellert és kelkáposztát is. Pár percig piruljanak együtt. De közben azért kavargad is, nehogy oda égjenek. |
2
Kész
|
Öntsd rá a paradicsom konzervet, majd a vízet is. Fűszerezd meg. Amennyiben a babának szeretnél a levesből turmixot készíteni, a sót és borsot még ne szórd bele a levesbe, majd csak a végén, miután a neki szánt adagokat kivetted. Kanalazd bele a sűrített paradicsomot, dobd bele a krumplit is és fedő alatt főzd addig, amíg a zöldésgek meg nem puhulnak. |