Hozzávalók
-
200 g főtt lencse
-
1 csésze rizottó rizs
-
2 és 3/4 csésze alaplé vagy víz
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
3-4 evőkanál reszelt parmezán
-
1 teáskanál vaj
-
olívaolaj
-
ízlés szerint pirítva kolbász
Elkészítés
Lencsés rizottó
Főzelék helyett vagy mellé készítsetek lencsés rizottót. Finom, laktató és gyorsan elkészül.
Kiegészíthetitek pirított kolbász karikákkal és egy egyszerű salátával is.
Köszönöm, hogy velem voltatok!
ÖRÖMÖKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
További lencsés recepteket itt találtok.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A mércém egy 2,5 dl-es csésze volt. Vagy használj konzerv lencsét: én ilyen esetben mindig gőzben párolt lencsét szoktam használni. |
2
Kész
|
A vöröshagymát aprítsd fel, majd egy kevés olívaolajon párold üvegesre. Aztán öntsd rá a rizst. Ha egy kicsit áthevült, öntsd rá az első adag forró alaplevet vagy vizet. Mindenképp forró legyen. Amikor a rizs magába szívta az alaplevet/vizet, fokozatosan, folyamatosan kevergetve, adagold hozzá a maradék folyadékot és közben folyamatosan kevergesd. |
3
Kész
|
Ha minden igaz, eddigre már a rizs is megpuhult. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. |
4
Kész
|
Készíthetsz mellé sült kolbász karikákat is: a kolbászokat vékonyan szeleteld fel és saját zsírjában pirítsd meg. Én még készítettem mellé egy egyszerű salátát is: a madársaláta leveleket citrom levével, extra szűz olívaolajjal locsoltam meg, majd szórtam rá pár csipet sót. |