Hozzávalók
-
Csirkéhez
-
5 db csirke alsócomb
-
5 db csirke felsőcomb filé
-
25 db olívabogyó
-
10-15 db koktélparadicsom
-
100 g feta sajt
-
ízlés szerint szárított oregánó
-
ízlés szerint szárított bazsalikom
-
ízlés szerint szárított petrezselyem
-
ízlés szerint olívaolaj
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint bors
-
1,5 dl víz
-
Sült burgonya és répa
-
6 db burgonya
-
3 nagyobb darab sárgarépa
-
szárított petrezselyem
-
szárított rozmaring
-
1,5 dl víz
-
Salátához
-
salátalevél
-
100 g feta sajt
-
150 g natúr görög joghurt
-
szárított kapor
-
citromlé
Elkészítés
Görög stílusú csirke sült répával, burgonyával és feta sajtos salátával
Szuper menü hétvégére, nem csak azért mert nagyon finom, hanem azért is, mert a legkisebbnek tudsz készíteni egy burgonya-sárgarépa-csirke húsos kombinált pürét is.
A sült paradicsom, olíva és feta sajt annyira jól passzol a csirkéhez. Igazán feldobja. Igazából az elkészítése is nagyon egyszerű, szóval ezzel a menüvel biztosan nem lősz mellé.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Akkor az első lépés, legyen az, hogy a húst előkészíted, átmosod, megtisztítod. Egy kisebb darabot (vagy akár többet) vágj le belőle. Tedd félre. Majd a burgonyát és répát is tisztítsd meg, szeleteld fel. A babának szánt adagot szintén tedd félre és a husi darabkákkal együtt párold puhára. Majd készíts belőle pürét: egy kézi botmixer segítségével pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel, tápszerrel vagy forralt lehűtött vízzel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
A maradék répát és burgonyát tedd egy hőálló edénybe. Önts alá 1,5 dl vízet. Locsold meg egy kevés olívaolajjal. Szórd meg a zöld fűszerekkel. Takard le alufóliával és tedd a sütőbe 30 percre. Majd a 30 perc után ellenőrizd, hogy megpuhultak e. Ha igen, vedd le róla az alufóliát és tedd vissza 10-15 percre pirulni. |
3
Kész
|
Amíg a zöldségek sülnek, készítsd el a húst. Szórd meg enyhén sóval és borssal. Tedd őket egy forró , száraz serpenyőbe és süsd mind a két oldalukat kb. 3-3 pecig vagy amíg szép pirultak nem lesznek. Fogj egy hőálló edényt, sorakoztasd fel benne a csirkemell combokat. A koktélparadicsomokat vágd ketté és az olívabogyókkal együtt szórd a hús közé. Önts alá 1,5 dl vízet. Spricceld meg egy kevés olívaolajjal. Szórd meg a zöld fűszerekkel és tedd a sütőbe 25 percre. Majd vedd ki, morzsold rá a feta sajtot és tedd vissza még 5-10 percre. |
4
Kész
|
A salátaleveleket szeleteld fel, facsard rá egy fél citromnak a levét. A feta sajtot morzsold rá. A natúr joghurtot szórd meg kaporral, keverd össze és ízlés szerint csurgasd rá a salátalevelekre. |