Hozzávalók
-
450 g sárgarépaEbből150 g-ot tegyél félre a baba püréjéhez
-
1 db kaliforniai piros paprika
-
1 db vöröshagyma
-
100 -150 g spagetti tiészta
-
1.5 kávéskanál szárított bazsalikom
-
sóízlés szerint
-
borsízlés szerint
-
reszelt parmezána tetejére
Elkészítés
Sárgarépás spagetti
Pompás kis tésztaféle, aminek az elkészítésével együtt több éhes kis szájat is be tudsz tömni. Egy adag a gyerkőcnek, egy répa püré a babának, egy adag a mamának. És ha a szószból esetleg többet készítenél, még le is tudod fagasztani. Így egy zsúfolt, nehéz, nyűgös napon csak elő kell kapnod a fagyóból és már csak tésztát kell kifőznöd hozzá.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sárgarépát hámozd meg, tetszés szerint szeleteld fel és párold puhára. Majd egy kézi botmixer segítségével zúzd össze. A baba kóstolására szánt sárgarépa adagot (150-200 g-ot ) tedd félre és készíts neki belőle pürét: a megpárolt répát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz. |
2
Kész
|
Közben egy vöröshagymát szeletelj fel, majd kevés olívaolajon párold üvegesre. A kaliforniai paprikát is szeleteld fel, és amikor már a hagyma félig megpuhult, öntsd hozzá a paprika szeleteket, locsold meg egy kis vízzel és alacsony lángon párold puhára őket. Végül szórd meg a bazsalikommal (a sót és borsot még ne add hozzá) és keverd hozzá a maradék sárgarápa pürét. |
3
Kész
|
Itt most egy nagyobb babának el tudsz készíteni egy kombinált pürét: egyszerűen csak szedd ki a neki szánt adagot és pürísítsd. (És ha már a tésztát is ismeri, azt is keverhetsz hozzá neki.) Ezt követően a maradékot ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. |
4
Kész
|
Főzd ki a tésztát. Keverd össze a szósszal, szórd meg parmezánnal és már tálalhatod is. Készíts magadnak mellé egy salátát: a salátaleveleket szeleteld fel és locsold meg citromlével. Így, ilyen egyszerűen lesz a legfinomabb ehhez a tésztához. |