0 0
Brokkolis-Spenótos Tészta Fritatta

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 kisebb fejű brokkoli brokkoli
2 nagy marék bébispenót
3 db tojás
4 evőkanál reszelt parmezán
1 dl tej
1 kis csokor bazsalikom
250 g spagetti tiészta
bors
olívaolaj

Brokkolis-Spenótos Tészta Fritatta

  • 20
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Brokkolis-Spenótos Tészta Fritatta
Vagy ahogy Marcell mondaná, Fritatta Torta

Amióta Marcell tudja, hogy hogy kell tojást törni és azt is tudja, hogy a fritattához sok kell, így tiltakozás nélkül pattan fel a fellépőre és jön segíteni. Folyton tortát akar sütni.
Így a napokban ez a brokkolis-spenótos fritatta sült ki belőle. Igazából bármivel készítheted és maradék mentőnek is tökéletes. Bármilyen tésztából készítheted. Nálunk most spagetti tésztából készült.
Jusson eszetekbe ez a recept egy zsúfoltabb, zűrösebb, esetleg nyűgösebb napon. Életmentő is lehet.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

A brokkolit párold puhára. A tésztát a csomagolásán ellátott utasítás szerint főzd készre. Közben a spenótot aprítsd fel (nem kötelező) és egy evőkanál olajon fonnyaszd meg, majd tedd félre.

2
Kész

A tojásokat törd -és verd fel. Keverd bele a tejet és a parmezánt. Vegyél elő egy nagy tálat. Öntsd bele a tojást. Majd forgasd bele a brokkolit és a spenótot, add hozzá a megfőtt tésztát. Végül szórd meg aprított bazsalikommal. S ha kell ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (én mindig elhagyom és utólag ízesítjük magunknak).

3
Kész

Közben készíts elő egy teflonserpenyőt. Locsolj bele kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat és szépen oszlasd el benne. Majd közepes lángon kezd el felforrósítani.

4
Kész

Öntsd bele a tésztás keverékedet. 5 percig süsd, addig, amíg az alja szépen meg nem pirul. Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd megszilárdulni, az azt jelenti, hogy perceken belül meg tudod fordítani. Érdemes egy fakanállal alá nézni, és ellenőrizni, hogy aranybarnára pirult e már.

5
Kész

Segítségképpen vegyél elő egy nagytányért. Csúsztasd ki egy tányérra, majd borítsd vissza a tetejével lefelé a serpenyőbe. Aztán még süsdtovábbi 5 percig.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Sajtos Csirke
következő
Tojásfasírt
előző
Sajtos Csirke
következő
Tojásfasírt