0 0
Paradicsomos krumplifőzelék kelkáposztával

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Fasírt:
4 db tojás
50 g (héja nélkül) szikkadt kenyér
2 evőkanál apró szemű zabpehely
2 evőkanál reszelt parmezán
ízlés szerint só, bors
Főzelék:
1 db vöröshagyma
300 g kelkáposzta
700 g burgonya
400 g passzírozott paradicsom
300 ml víz
sok szárított petrezselyem
ízlés szerint só, bors

Paradicsomos krumplifőzelék kelkáposztával

Tojásfasírttal

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Fasírt:

  • Főzelék:

Elkészítés

Megosztás

Paradicsomos krumplifőzelék kelkáposztával és tojásfasírttal

#szezonális alapanyagokból, finom, gyorsan elkészíthető, egyszerű étel az egész családnak.

A tojásfasírt sütőben készül, ráadásul elkészítésével a maradék kenyeret is megmentheted. Tudtad, hogy már egy másik tojásfasírt receptjét is megosztottam?

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Kezdjük a fasírttal: A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, amit vékonyan kenj meg olívaolajjal.

2
Kész

A négy tojásból hármat verj fel, majd keverd bele a reszelt sajtot.
Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal (vagy, ha a baba is eszik belőle, ezt a lépést ki is hagyhatod és majd utólag mindenki megszórja magának).

3
Kész

Közben a kenyeret tedd egy aprítóba és zúzd össze. A maradék egy tojást is verd fel.

4
Kész

Vegyél elő egy nagy tálat. Öntsd bele a rántottát. Aztán add hozzá a felvert tojást. Majd add hozzá a parmezánt vagy más reszelt sajtot, a zabpelyhet. Szórd bele az összezúzott kenyeret / a zsemlemorzsát ( kb. 3 evőkanál, a lényeg, hogy a massza majd jól formálható legyen). Alaposan keverd össze. A kezed segítségével készíts diónyi nagyságú golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen, majd mindegyiket lapítsd le. Spricceld meg olívaolajjal és mehet az előmelegített sütőbe. 10 perc után fordítsd át és süsd újabb 10 percet.

5
Kész

Főzelék: azzal kezdtem, hogy a kelkáposztát egy kicsit előfőztem, hogy ne legyen olyan puffasztó Jankának. A felcsíkozott kelkáposztát forrásban lévő vízbe dobtam 6-7 percre, majd leszűrtem.

6
Kész

A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt burgonyát, majd öntsd fel vízzel, majd a passzírozott paradicsommal, szórd meg a fűszerekkel ( a só és a bors esetében itt is megteheted, hogy elhagyod, s majd csak azután használod, ha már a baba adagját kiszedted.)
Fedő alatt főzd addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Az utolsó percekben pedig bele kevertem a már előfőzött kelkáposztát.

Nem sűrítettem semmivel, de te sűrítheted magával: egy kézi botmixer segítségével mixelj bele egyet-kettőt és kész. Vagy sűrítheted teljes kiőrlésű liszttel, zabpehely liszttel is.

7
Kész

Megjegyzés: ha nem szeretnéd a kelkáposztát előfőzni, akkor a vöröshagymára dobd rá, pirítsd pár percig, s majd csak azután add hozzá a krumplit.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Almás-banános muffin
következő
Almás sült zabkása
előző
Almás-banános muffin
következő
Almás sült zabkása