Hozzávalók
-
Fasírt:
-
4 db tojás
-
50 g (héja nélkül) szikkadt kenyér
-
2 evőkanál apró szemű zabpehely
-
2 evőkanál reszelt parmezán
-
ízlés szerint só, bors
-
Főzelék:
-
1 db vöröshagyma
-
300 g kelkáposzta
-
700 g burgonya
-
400 g passzírozott paradicsom
-
300 ml víz
-
sok szárított petrezselyem
-
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Paradicsomos krumplifőzelék kelkáposztával és tojásfasírttal
#szezonális alapanyagokból, finom, gyorsan elkészíthető, egyszerű étel az egész családnak.
A tojásfasírt sütőben készül, ráadásul elkészítésével a maradék kenyeret is megmentheted. Tudtad, hogy már egy másik tojásfasírt receptjét is megosztottam?
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak #családimenü #mutimiteszikacsalád #inspirációacsaládimenükitalálásához
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Kezdjük a fasírttal: A sütőt melegítsd elő 180 °C fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, amit vékonyan kenj meg olívaolajjal. |
2
Kész
|
A négy tojásból hármat verj fel, majd keverd bele a reszelt sajtot. |
3
Kész
|
Közben a kenyeret tedd egy aprítóba és zúzd össze. A maradék egy tojást is verd fel. |
4
Kész
|
Vegyél elő egy nagy tálat. Öntsd bele a rántottát. Aztán add hozzá a felvert tojást. Majd add hozzá a parmezánt vagy más reszelt sajtot, a zabpelyhet. Szórd bele az összezúzott kenyeret / a zsemlemorzsát ( kb. 3 evőkanál, a lényeg, hogy a massza majd jól formálható legyen). Alaposan keverd össze. A kezed segítségével készíts diónyi nagyságú golyókat. Sorakoztasd fel őket a sütőlemezen, majd mindegyiket lapítsd le. Spricceld meg olívaolajjal és mehet az előmelegített sütőbe. 10 perc után fordítsd át és süsd újabb 10 percet. |
5
Kész
|
Főzelék: azzal kezdtem, hogy a kelkáposztát egy kicsit előfőztem, hogy ne legyen olyan puffasztó Jankának. A felcsíkozott kelkáposztát forrásban lévő vízbe dobtam 6-7 percre, majd leszűrtem. |
6
Kész
|
A vöröshagymát szeleteld fel és kevés olívaolajon párold üvegesre. Dobd rá a felszeletelt burgonyát, majd öntsd fel vízzel, majd a passzírozott paradicsommal, szórd meg a fűszerekkel ( a só és a bors esetében itt is megteheted, hogy elhagyod, s majd csak azután használod, ha már a baba adagját kiszedted.) Nem sűrítettem semmivel, de te sűrítheted magával: egy kézi botmixer segítségével mixelj bele egyet-kettőt és kész. Vagy sűrítheted teljes kiőrlésű liszttel, zabpehely liszttel is. |
7
Kész
|
Megjegyzés: ha nem szeretnéd a kelkáposztát előfőzni, akkor a vöröshagymára dobd rá, pirítsd pár percig, s majd csak azután add hozzá a krumplit. |