Hozzávalók
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
300 g édesburgonya
-
270 g burgonya
-
135 g sárgarépa
-
150 g karfiol
-
1 db darabolt paradicsom konzerv (400 g-os)
-
1 kis csokor bazsalikom
-
1 kávéskanál szárított kakukkfű
-
1 kávéskanál szárított petrezselyem
-
pár csipet kurkuma
-
1200 ml víz
-
2 evőkanál ricotta
-
ízlés szerint só, bors
-
olívaolaj
Elkészítés
Paradicsomkrémleves
extrákkal
Finom és laktató krémleves kicsiknek és nagyoknak.
Egyszerű alapanyagokból készül, de a végeredmény mégis meglepően finom. A paradicsom édesburgonyával, burgonyával, sárgarépával és karfiolall egészül ki. A ricottától pedig csak krémesebb lesz.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az vöröshagymát kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát, édesburgonyát, a karfiolt és a felszeletelt répát is. Add hozzá a paradicsomot. Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg (És ahogy én is tettem: a só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni. Vagyis, amikor a leves elkészült, először szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, majd utólag szórd meg sóval és borssal a levest.) |
2
Kész
|
Add hozzá a ricottát (ricotta helyett használhatsz mascarponet is). Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele. |
3
Kész
|
Tálaláskor szórd meg parmezán sajttal. Ha túl sűrűnek találod a levest - mi sűrűn szeretjük - természetesen ízléseteknek megfelelően hígítsd fel vízzel. |