0 0
Paradicsomkrémleves

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
1 kisebb fej vöröshagyma
300 g édesburgonya
270 g burgonya
135 g sárgarépa
150 g karfiol
1 db darabolt paradicsom konzerv (400 g-os)
1 kis csokor bazsalikom
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított petrezselyem
pár csipet kurkuma
1200 ml víz
2 evőkanál ricotta
ízlés szerint só, bors
olívaolaj

Paradicsomkrémleves

extrákkal

  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Paradicsomkrémleves
extrákkal

Finom és laktató krémleves kicsiknek és nagyoknak.
Egyszerű alapanyagokból készül, de a végeredmény mégis meglepően finom.  A paradicsom édesburgonyával, burgonyával, sárgarépával és karfiolall egészül ki. A ricottától pedig csak krémesebb lesz.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Az vöröshagymát kevés olívaolajon kezd el párolni. Majd dobd rá felkockázott burgonyát, édesburgonyát, a karfiolt és a felszeletelt répát is. Add hozzá a paradicsomot. Öntsd fel a vízzel és fűszerezd meg (És ahogy én is tettem: a só és a bors használatot a végére is időzítheted, amennyiben egy kisebb gyereknek is szeretnél belőle adni. Vagyis, amikor a leves elkészült, először szedd ki a gyerkőcnek szánt adagot, majd utólag szórd meg sóval és borssal a levest.)
Fedő alatt főzd addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

2
Kész

Add hozzá a ricottát (ricotta helyett használhatsz mascarponet is). Egy kézi botmixer segítségével turmixold simára a levest. Főzd még pár percig, majd el is készültél vele.
(Én itt szedtem ki Janka adagját, majd a maradékot megszórtam sóval és borssal.)

3
Kész

Tálaláskor szórd meg parmezán sajttal.

Ha túl sűrűnek találod a levest - mi sűrűn szeretjük - természetesen ízléseteknek megfelelően hígítsd fel vízzel.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Almaszósz
következő
Almás-banános zabkeksz
előző
Almaszósz
következő
Almás-banános zabkeksz