0 0
Zabos-morzsás joghurt tál

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
Zabos-morzsához:
25 g apró szemű zabpehely
25 g apró szemű hajdinapehely
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál tönkölykorpa
2 evőkanál darált dió
3 csapott evőkanál nádcukor
120 g vaj
Sült eper:
500 g eper
Joghurt:
300 g natúr görög joghurt

Zabos-morzsás joghurt tál

sült eperrel

  • 25
  • 3 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Zabos-morzsához:

  • Sült eper:

  • Joghurt:

Elkészítés

Megosztás

Zabos-morzsás joghurt tál sült eperrel

Eper szezon idején kötelező finomság az egész családnak.
A morzsából érdemes egy kicsit többet készíteni (ez a recept már eleve alkalmas rá), mert a másnapi joghurtotokat is meg tudjátok szórni vele.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.

(Visited 708 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sütőlemezt béleld ki sütőpapírral.

2
Kész

Először készítsd el a morzsát: a morzsa hozzávalóit tedd egy robotgépbe és alaposan dolgozd össze. Vagy a vaj kivételével mindet önts egy nagy tálba, majd a kezed segítségével morzsold bele a vajat.

3
Kész

A kapott masszát terítsd szét a sütőpapíron és egy fakanál segítségével darabold fel, majd tedd a sütőbe sülni. Először 10 percig süsd, vedd ki és forgasd át. Majd tedd vissza további 10 percre, vagy addig amíg szép aranybarnára nem sül.

4
Kész

Az epret darabold fel. Egy hőálló edényt vajazz ki, terítsd szét benne az epret és tedd a sütőbe 25 percre sülni.

5
Kész

Miután az eper is megsült, várd meg míg egy kicsit kihűl és már tálalhatod is: a tanyér aljára kanalazz joghurtot, majd mehet rá a sült eper végül szórd meg a megsült morzsával.

6
Kész

A maradék morzsát légmentesen zárható dobozban tárold.

7
Kész

Megjegyzés a recepthez: darált dió helyett használhatsz darált mandulát vagy akár darált földimogyorót is, de el is hagyhatod őket.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

előző
Parmezános cukkinifasírt
következő
Morzsás-málnás fagyasztott joghurt
előző
Parmezános cukkinifasírt
következő
Morzsás-málnás fagyasztott joghurt