Hozzávalók
-
Zabos-morzsához:
-
25 g apró szemű zabpehely
-
25 g apró szemű hajdinapehely
-
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
-
1 evőkanál tönkölykorpa
-
2 evőkanál darált dió
-
3 csapott evőkanál nádcukor
-
120 g vaj
-
Sült eper:
-
500 g eper
-
Joghurt:
-
300 g natúr görög joghurt
Elkészítés
Zabos-morzsás joghurt tál sült eperrel
Eper szezon idején kötelező finomság az egész családnak.
A morzsából érdemes egy kicsit többet készíteni (ez a recept már eleve alkalmas rá), mert a másnapi joghurtotokat is meg tudjátok szórni vele.
Hasonló recepteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetleg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A sütőlemezt béleld ki sütőpapírral. |
2
Kész
|
Először készítsd el a morzsát: a morzsa hozzávalóit tedd egy robotgépbe és alaposan dolgozd össze. Vagy a vaj kivételével mindet önts egy nagy tálba, majd a kezed segítségével morzsold bele a vajat. |
3
Kész
|
A kapott masszát terítsd szét a sütőpapíron és egy fakanál segítségével darabold fel, majd tedd a sütőbe sülni. Először 10 percig süsd, vedd ki és forgasd át. Majd tedd vissza további 10 percre, vagy addig amíg szép aranybarnára nem sül. |
4
Kész
|
Az epret darabold fel. Egy hőálló edényt vajazz ki, terítsd szét benne az epret és tedd a sütőbe 25 percre sülni. |
5
Kész
|
Miután az eper is megsült, várd meg míg egy kicsit kihűl és már tálalhatod is: a tanyér aljára kanalazz joghurtot, majd mehet rá a sült eper végül szórd meg a megsült morzsával. |
6
Kész
|
A maradék morzsát légmentesen zárható dobozban tárold. |
7
Kész
|
Megjegyzés a recepthez: darált dió helyett használhatsz darált mandulát vagy akár darált földimogyorót is, de el is hagyhatod őket. |