Hozzávalók
-
1/4 csésze kölesMérce: 0,25 l-es csésze
-
2 nagyobb narancs
-
ízlés szerint fahéj
-
méz
-
Elkészítés
Narancsos köleskása
Tízóraira vagy uzsira, bármikor jöhet! Narancs szezon idején pedig kötelező. Nagyon finom, kóstoljátok meg!
További tízórai és uzsonna ötleteket itt találsz.
További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!
#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak
Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
Lépések
1
Kész
|
Az első lépés: a kölest öblítsd át hideg vízzel. Majd a narancsok levét facsard ki. |
2
Kész
|
A kölest tedd egy lábasba, majd öntsd fel a kifacsart narancsok levével. Kezd el főzni. Alacsony hőfokon addig főzd, amíg a köles meg nem puhul, amíg krémes, kása állagú nem lesz. Kb. 15-20 perc. (Több idő kell neki, mint egy zabpehelynek.) Szórd meg egy kis fahéjjal és csurgass bele egy kevés mézet. De az sem baj ha a mézet elhagyod, én csak akkor szoktam bele csurgatni, ha a narancsok leve nem elég édes. |
3
Kész
|
Ha nincs otthon narancs, amit kifacsarhatnál, de helyette van 100%-os narancslevetek, akkor használj azt. Két nagyobb narancsból kb. 2,5-3 dl lé lesz. A lényeg, hogy legalább kétszeres mennyiségű folyadékban főzd meg a kölest. |
4
Kész
|
Egy tipp: feltúrbózhatod egy kis zabpehellyel is. Egyszerűen csak szórd bele, amikor a kölest elkezded főzni. Vagy keverhetsz bele pufasztott amaránt magot is. |