0 0
Medvehagymás-Sajtos Kocka

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
200 g tönköly liszt
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g búza finomliszt
80 g vaj
80 g sajt
1 csokor medvehagyma
1 kávéskanál
1 csomag sütőpor
200 ml tej

Medvehagymás-Sajtos Kocka

REGGELIRE

  • 15
  • 4 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Medvehagymás-Sajtos Kocka reggelire?

Csak egy picivel hamarabb kell felkelned ahhoz, hogy reggelire elkészítsd a családnak. Kb. 10 perc alatt elkészülsz a tészta összeállításával és 15 perc alatt szép aranybarnára sül.

Medvehagyma helyett használhatsz olivabogyót, magvakat (lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgómag és így tovább), mákot. A sajtot nem határoztam meg a receptben, mert bármilyet bele tehetsz. Szerintünk parmezánnal és feta sajttal a legfinomabb.

Kívül ropog, belül pedig finom omlós.

UI.: Amennyiben nem medvehagymát használsz, 80 g -mal számolj. Pl. 80 g olivabogyóval. Bármit is választasz a fent felsoroltak közül (olivabogyó, magvak, mák… stb.) ugyanannyi legyen, mint a sajt mennyisége. Vagyis 80 g.

Hasonló recepteket itt találsz.

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.

Lépések

1
Kész

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral, majd vajazd ki. A csokor medvehagymát mosd meg, vágd le a szárait és aprítsd fel.

2
Kész

A liszteket, a sütőport és a sót öntsd egy nagy tálba. Morzsold bele a hideg vajat.

3
Kész

Ezután keverd hozzá a sajtot és a felaprított medvehagymát. Végül dolgozd bele a tejet. Gyúrd egy tömbbé, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb. egy 3cm-es vastagságú téglalappá.
Ahhoz, hogy sikerüljön egy téglalapot alkotnod, érdemes a nyújtás előtt nagyjából megformálni és úgy kinyújtani.

4
Kész

Kockázd fel és helyezd az előkészített sütőlemezre. A tetejét kend meg tejjel és tedd a sütőbe sülni. Kb. 15 percre van szüksége ahhoz, hogy szép aranybarnára süljön. Persze, azért majd végezz egy tűpróbát.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

sárgarépás fahéjas muffin
előző
Sárgarépás-Fahéjas Tönköly Muffin
sült gnocchi
következő
Sült Gnocchi
sárgarépás fahéjas muffin
előző
Sárgarépás-Fahéjas Tönköly Muffin
sült gnocchi
következő
Sült Gnocchi