0 0
Édesburgonya saláta pestos öntettel

Megosztás közösségi oldaladon:

Vagy csak simán másold és oszd meg a hivatkozást

Hozzávalók

Ennyien eszünk:
5 db édesburgonya
1 nagy marék rukkola
1 nagy marék salátalevél
2 evőkanál puffasztott amaránt mag vagy 2 evőkanál szezámmag
1 marék pörkölt sós mandula
150 g natúr görög joghurt
5 evőkanál pesto
100 g feta sajt
ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom
szárított zsálya
Pesto
2 nagy marék bazsalikom levél kb. 30 db levél
1 gerezd fokhagyma
0,25 csésze fenyőmag ha nem szereted a fenyőmagot, nyugodtan helyettesítsd dióval, kesudióval, mandulával
0.5 csésze parmezán
0.5 kávéskanál
0.5 kávéskanál bors
0.25 csésze olívaolaj

Édesburgonya saláta pestos öntettel

Hozzátáplálási kategória:
  • 35
  • 2 főre
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Pesto

Elkészítés

Megosztás

Édesburgonya saláta pestos öntettel

Isteni! Igazából nagyon nehéz leírni, hogy a salátában keveredő ízek, milyen pazar egyveleget alkotnak együtt. Az édesburgonya édeskés íze, a pestos öntet enyhén fokhagymás zamata, a rukkola kesernyés -és a pörkölt sós mandula együttes íze olyan, mintha egy hatalmas nagy parádéba harapnék. Izgalmas, meglepetés szerű, kicsit buja. És akkor a sajtról még nem is szóltam. Pompás kis vacsora.

Plusz egy édesburgonyával szoktam számolni, így a gyerkőc vacsorája is ki van pipálva. Imádja majszolni a párolt édesburgonyát.

Mi több, ha most vezeted be a babádnak az édesburgonyát, ez egy kiváló recept arra, hogy egyszerre mindkettőtök ebédjét elkészítsd. Neki lesz egy püré alapja, neked meg egy finom ebéded, amit ehetsz magában vagy készíthetsz mellé valamilyen husit. Pl. Zabpehely bundában sült csirkemell falatkákat vagy baconbe tekert csirkemellet. 

További tartalmakért látogass el a Facebook oldalamra, és kövess az Instagramon!

#babamamaegyütteszik #hozzátáplálás #receptekanyukáknak #receptekbabáknakésmamáknak

Kérlek, a receptekben található hozzávalókat mindig nézd át, s csak akkor kínáld vele a babádat, ha már azok be lettek neki vezetve. Ezért kérlek minden esetben saját belátásod szerint használd a recepteket. Aszerint, hogy mi az, amit már a gyermeked ehet, s mi az, amit esetlg egyáltalán nem fogyaszthat.
(Visited 675 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyából egyet tegyél félre a babának. Pucold meg, szeleteld apró darabokra. És párold neki puhára majd készíts belőle pürét: a megpárolt ésedburgonyát pürísítsd, majd hígítsd fel annyi anyatejjel vagy tápszerrel, amennyitől a babának megfelelő állagú lesz.
(Később pedig kombináld más zöldségekkel, almával, rizspehellyel, hússal. Nálunk az édesburgonya-répa; édesburgonya-alma; édesburgonya-rizspehely változatok voltak a kedvencek.)

2
Kész

A maradék édesburgonyát öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Locsold meg egy kis olívaolajjal és ízlés szerint szórd meg: sóval, borssal, bazsalikommal és zsályával. 180 ° -os sütőben süsd meg. Kb. 20 perc alatt sül meg.

3
Kész

Amíg a burgonya sül, készítsd elő a többi hozzávalót is: szeleteld fel a sajtot. A mandula szemeket aprítsd fel durvább darabokra. Készítsd elő a saláta leveleket és a pestot is.

4
Kész

Készítsd el a pestot: az olaj és a sajt kivételével egy aprítógép segítségével minden hozzávalót apríts fel, majd szépen lassan kezd el adagolni az olajat és végül a sajtot.
Az elkészült pestóból 5 evőkanállal keverj a görög joghurtba.
A maradék pestót töltsd üvegekbe, a tetejére önts egy réteg olívaolajat majd csavard rá az üvegre a tetejét. Az egy réteg olajnak köszönhetően, hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.

Nagyon finom a reggeli pirítóson is.

5
Kész

Amint az édesburgonya megsült a hozzávalókat keverd össze egy nagy tálban. Végül locsold meg az öntettel.

Amarilla

Szeretném megosztani veletek a receptjeimet. Remélem, hogy ezentúl a mumus kérdést: Mit főzzek ma? – is könnyebb lesz megválaszolni. Mi több, az egész család jól lakik!

parmezános keksz
előző
Parmezános keksz
Túrós-Rápás zabpehelypuffancs
következő
Túrós-répás zabpehely puffancs
parmezános keksz
előző
Parmezános keksz
Túrós-Rápás zabpehelypuffancs
következő
Túrós-répás zabpehely puffancs